Her Escape

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Her Escape
Generell informasjon
GenreDramafilm, stumfilm
Utgivelsesår1914
NasjonalitetUSA
SpråkIngen (dialog)
Bak kamera
RegiJoe De Grasse Rediger dette på Wikidata
ManusLon Chaney sr. Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendePauline Bush, Lon Chaney sr., Richard Rosson Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat1,33:1
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Universal Pictures
Premiere(r)1914
Eksterne lenker

Her Escape er en amerikansk stumfilm fra 1914, regissert av Joe De Grasse.[1][2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Tom Walsh, hans datter, Pauline, og hans sønn, Pete, bor i en leiegård kjent for politiet for å være oppholdsstedet til flere kjeltringer. Tom og Pete tvinger Pauline til å delta på forskjellige ran for å tjene penger. I løpet av et slikt ran skal Pauline holde utkikk i tilfelle politiet dukker opp. Men hun kommer i snakk med noen fra Frelsesarmeen, som gir henne en brosjyre hun kan lese - noe som i stor grad påvirker livet hennes. I mellomtiden har Tom og Pete blitt skremt vekk fra huset de planla å rane. De oppdager at Pauline er borte fra området hvor de ba henne holde utgikk. Rasende over at hun har forsvunnet reiser de hjem, for å vente til hun dukker opp.

Når Pauline endelig kommer hjem, forteller hun faren sin om møtet med medlemmene fra Frelsesarmeen. Hun ber faren sin om å leve et ærlig liv, uten kriminalitet. Rasende over foredraget hennes jager Tom Walsh etter henne med en stor kniv, innstilt på å drepe henne. Pauline skynder seg ut av rommet, forfulgt av faren sin. Men Walsh snubler i en trapp i sitt berusede sinne, faller og dør snart av skadene. Når Pete kommer hjem finner han faren sin død. Pauline reiser sin vei kort tid senere, og skaffer seg jobb hos en velstående familie som forbereder seg på å reise vestover. Broren hennes oppdager imidlertid hvor hun arbeider, og når hun forlater byen følger han etter på det samme toget.

Pauline tror at hun har forlatt sitt tidligere liv, men en dag konfronterer broren henne. Hun nekter å reise sammen med ham, og ber ham om å la henne være i fred. Pete er i ferd med å dra henne med seg, når Paul Reeves - en velstående ung gruve-eier - slår Pete ned. Reeves introduserer seg for Pauline, og de blir snart venner. De ønsker snart å gifte seg med hverandre, men samtidig har Pete blitt leder for en kriminell gjeng. Når de leser i avisene om søsterens bryllup, planlegger Pete å rane hjemmet deres.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Pauline Bush som Pauline Walsh
  • William C. Dowlan som Paul
  • Lon Chaney som Pete Walsh
  • Richard Rosson
  • Laura Oakley

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Her Escape
  2. ^ David Thomson. The New Biographical Dictionary of Film: Sixth Edition

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]