Henry Percy, 8. jarl av Northumberland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Henry Percy, 8. jarl av Northumberland (født 1532, død 21. juni 1585) var en engelsk adelsmann. Han var sønn av sir Thomas Percy og Eleanor Harbottle, og en yngre bror av Thomas Percy, 7. jarl av Northumberland. De fleste medlemmer av familien var katolikker, men Henry var protestant.

Han gjorde tjeneste under både Maria I og Elizabeth I. Mens hans bror var en av lederne for nordlige jarlene under Rising of the North, noe han ble henrettet for etter at opprøret hadde slått feil, kjempet Henry på monarkens side mot opprøret.

I januar 1563 giftet han seg med Lady Catherine Neville, datter av John Neville, baron av Latimer og Lady Lucy Somerset. De fikk følgende barn:

Northumberland kom kort tid før sin død i unåde hos Elizabeth I, og ble fengslet i Tower of London. Han døde av skuddskader i Tower den 21. juni 1585. Det er sannsynlig at han skjøt seg selv for å unngå å bli dømt for høyforræderi; dersom det hadde skjedd ville tittelen og eiendommene blitt inndratt, slik at familien ville blitt sittende ubemidlet. Men det er også en mulighet for at han ble myrdet.


Forgjenger:
 Thomas Percy 
Jarl av Northumberland
Etterfølger:
 Henry Percy