Helvetes hunder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Helvetes hunder
orig. La Spina Dorsale Del Diavolo
Generell informasjon
Utgivelsesår1970
Prod.landItalia
Lengde99 min.
SpråkItaliensk
Bak kamera
RegissørBurt Kennedy
ProdusentDino De Laurentiis
Norman Baer
Ralph Serpe
MusikkPiero Piccioni
Eksterne lenker

Helvetes hunder[1] (La Spina Dorsale Del Diavolo) er en spagettiwestern fra 1972 regissert av Burt Kennedy og produsert av Dino De Laurentiis.

Handling[rediger | rediger kilde]

En kavaleri-enhet fra det amerikanske militæret kommer tilbake fra en to ukers patrulje for å finne innbyggerne på et kristent oppdrag i nærheten av militærleiren deres har blitt drept av Apache-indianere. Blant ofrene er den torturerte ektefellen til patruljens leder, kaptein Victor Kaleb. Fremdeles i live, må Kaleb henrette hans egen kone for å ta henne ut av hennes smerter. Kaleb mener at en del av ansvaret ligger hos den passive kommandøren, major Wade Brown, og kritiserer ham høyt foran flere soldater. Major Brown svarer med å spørre hvem som skjøt kona hans, Apachene eller Kaleb. Kaptein Kaleb reagerer ved å skyte Major Brown i beinet og armen, og blir deretter en desertør fra militæret for å søke hevn mot Apache-indianerne på egen hånd.

To år senere ankommer general Miles (spilt av John Huston) fortet med kritikk av nå oberst Brown sin mislykkede militære kommando. Natchai og Tattinger, tidligere venner av Kaleb, blir sendt ut for å lokke ham (og hans kjæledyr-ulvehund) tilbake til fortet. Med litt lureri lykkes de. General Miles forteller Kaleb at Apache-indianerne nå blir ledet av Mangus Durango. De har samlet seg i Mexico, og har til hensikt å krysse grensen og angripe i USA når som helst.

Ettersom det amerikanske militæret er forbudt å komme inn i Mexico, lover generalen amnesti til Kaleb i bytte for at han leder noen få soldater i vanlige klær over grensen for å utslette Apache-festningen kjent som "La Spina Dorsale Del Diavolo " Djevelens ryggrad. Laget inkluderer blant annet dynamitt-ekspert Reynolds, som også er prest i militæret. Korporal Jackson, og kaptein Robinson. Men de fleste av soldatene misliker Kaleb, spesielt Trooper O'Toole. I en ørken forsøker Kaleb å trene dem opp for oppdraget. Major Brown avslører at, til tross for generalens amnesti-tilbud, har han til hensikt å arrestere Kaleb. De krysser deretter grensen, og forsøker å infiltrere Apache-høyborgen Djevelens ryggrad.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 10. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]