Helle Beck Figenschow

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Helle Beck Figenschow
Født29. jan. 1974Rediger på Wikidata (50 år)
BeskjeftigelseSkuespiller, filmskuespiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Helle Lee Elena Beck Figenschow (Lee Figenschow) (født 29. januar 1974) er en bulgarsk-norsk kvinne som ble kjent for sin rolle som «Lena» i de norske ungdomsfilmene om «Pelle og Proffen» med manus av Ingvar Ambjørnsen. Hun underviste i orientalsk dans i en rekke år, og idag jobber hun som fastlege.

Rollen som «Lena» ble etter hvert en stor belastning for Figenschow på grunn av det store medieoppstyret som var rundt filmene og de mest profilerte skuespillerne. Hun reiste derfor til København og bodde der i fem år.

Figenschow var en fremtredende person i Norges magedans- og folkedansmiljø, hvor hennes spesialitet var kuchek, en sigøynerdans fra Balkan. Hun instruerte orientalsk dans i Oslo samt holder kurs og seminarer i hele landet. Sammen med andre i Norges magedansmiljø var hun med i gruppen Divas of Bellydance Arkivert 30. november 2022 hos Wayback Machine.. Denne gruppen hadde sin premiereforestilling på Oslo Oriental Dance Festival Arkivert 26. november 2022 hos Wayback Machine. i Oslo 10. februar 2006.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

År Film Rolle
1993 De blå ulvene «Lena»
1992 Giftige løgner «Lena»
1990 Døden på Oslo S «Lena»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata