Helge Røragen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Helge Røragen
Født20. juli 1928Rediger på Wikidata
RørosRediger på Wikidata
Død13. mars 2013Rediger på Wikidata (84 år)
Østre TotenRediger på Wikidata
Beskjeftigelse PolitikerRediger på Wikidata
Embede Ordfører i Østre Toten (19841991)Rediger på Wikidata
Parti ArbeiderpartietRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Helge Røragen (født 20. juli 1928Røros, død 13. mars 2013 i Østre Toten) var ordfører i Østre Toten fra 1984 til 1991. Røragen representerte Arbeiderpartiet. Han var også varaordfører i seks år.

Røragen var lærer, i likhet med flere av etterkrigstidas ordførere i Østre Toten. Han tok studentereksamen i Volda og han har lærerskoleeksamen fra Oslo i 1952. Røragen kom til Kirkenær skole i Kolbu i 1956, et sted han kjøpte som privatbolig etter at skolen ble lagt ned. Til skolen hørte noen få mål innmark og en låve med fjøs. Røragen hadde der dyrehold i småskala men mest sauedrift nesten helt til han døde.

Røragen vakte oppsikt da han tidlig innførte bruk av lydbåndopptaker for å bedre innlæringsprosessen i engelsk for bygdas unge.

Han ble tilsatt som rektor ved den nye Smeby skole i 1965, der han virka fram til 1993. Helge Røragen var gift med Annie, f. Freberg og hadde to døtre.

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Rosseland, Leiv: Skole i den trivelige bygda. Det kommunale skoleverk i Østre Toten gjennom skiftende tider, Østre Toten 1994.


Forgjenger:
 Johan Nygaard 
Østre Totens ordfører
Etterfølger:
 Hans Bjerregård