Helen Thomas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Helen Thomas i 1976.
Helen Thomas spiser bursdagskake med Barack Obama. Begge har bursdag 4. august.

Helen Thomas (født 4. august 1920 i Winchester, Kentucky, død 20. juli 2013) var en amerikansk korrespondent og fast medlem av pressekorpset som er til stede under pressemøtene i Det hvite hus. Hun var korrespondent i 57 år, og dekket hver president siden John F. Kennedy.

Helens foreldre var libanesiske immigranter og kom opprinnelig fra Tripoli.

Kontrovers[rediger | rediger kilde]

Mens Thomas levde, var det i mange år vært fast praksis at hun har stilt det første spørsmålet under presidentens pressekonferanser. Disse spørsmålene har ofte både overrasket og sjokkert. Hun ble en legende i levende live, og ble sett på som prototypen på den tøffe og uredde journalist.

I juni 2010 skapte hun massiv oppstandelse i USA ved å uttale at de jødeske okkupantene måtte se å komme seg ut av det okkuperte Palestina og "hjem" til Polen, Tyskland og overalt ellers i verden.[1] Hun har i etterkant kommentert uttalelsene og utlagt deres mening, som hun mente ikke var antisemittisk på noe vis.[2] Hun måtte uansett gå på dagen som korrespondent for Hearst-konsernets aviser.

Referanser[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)