Heksen Sabrina

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
 Heksen Sabrina
orig. Sabrina, the Teenage Witch
Generell informasjon
SjangerFantasy
Situasjonskomedie
Prod.landUSA
Sendeår1996
Sesonger7
Episoder163
Lengde22 (per episode)
SpråkEngelsk
Basert påSabrina the Teenage Witch
Foran kamera
Stemmer avNick Bakay
Medvirkende
Bak kamera
Skaper(e)Nell Scovell
TittelmusikkDanny Lux
MusikkDanny Lux
Prod.selskapArchie Comics
Sending
Periode27. september 199624. april 2003
TV-kanalABC
The WB
Teknisk informasjon
Bildeformat480i (NTSC)
LydformatStereo
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Heksen Sabrina (originaltittel: Sabrina the Teenage Witch) er en amerikansk TV-serie som ble sendt på ABC mellom 27. september 1996 og 5. mai 2000 og på TV-kanalen The WB mellom 22. september 2000 og 24. april 2003. Serien hadde Melissa Joan Hart i rollen som Sabrina Spellman.

De første fire sesongene ble sendt mellom september 1996 og mai 2000. De tre siste sesongene gikk på The WB. Serien hadde 163 episoder over 7 sesonger. I Norge gikk serien på TV 3. Serien har blitt sendt i over 30 land.

Handlingen i serien var lagt til en fiktiv by i Massachusetts.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien forteller om eventyrene til Sabrina Spellman (spilt av Melissa Joan Hart) en jente som på 16-årsdagen sin oppdager at hun faktisk er en heks. Men som en nybegynner-heks går de første trolldommene hennes ofte galt. Hennes tanter Hilda og Zelda Spellman (spilt av henholdsvis Caroline Rhea og Beth Broderick frem til 2002) er også hekser, og de forsøker å gi Sabrina råd om riktig bruk av magi. I tillegg må Hilda og Zelda ta seg av Salem Saberhagen (spilt av Nick Bakay) en annen heks.

Sesong 1[rediger | rediger kilde]

Den første episoden begynner med at Sabrina sover om morgenen på 16-årsdagen sin, og i søvne leviterer hun over sengen sin. Den morgenen avslører tantene hennes for Sabrina at hun er en heks. Men Sabrina tror ikke på dem, før hun har en magisk prat med faren sin fra innsiden av en bok. Faren hennes avslører at han også er en trollmann. Det blir også avslørt at Sabrina ikke kan se moren sin (som bor i Peru) ellers kommer moren hennes til å bli permanent forvandlet til voks.

Etter en tøff dag på skolen gjør Sabrina ved et uhell Libby Chessler, den mest populære - men også den slemmeste - jenta ved skolen, til en ananas. Sabrina er også forelsket i Harvey Kinkle. Den første sesongen følger Sabrina samtidig som hun forsøker å holde balansen mellom å være tenåring, og det at hun har magiske krefter.

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

I begynnelsen av den andre sesongen fyller Sabrina 17 år, og får vite at hun må få sin lisens som heks, ellers kommer hun til å miste alle sine magiske evner. Sabrina forsømmer imidlertid tantenes advarsler om å studere mer til denne lisens-prøven, og derfor mislykkes hun. Sabrina må deretter delta på en øvingsleir for hekser, og gå gjennom andre prøver som hun består, selv om hun bare får en student-tillatelse. Tantene hennes forklarer at Sabrina at hun kommer til å få lisensen sin som heks når hun fyller 18 år, men før dette kommer hun til å bli testet gjennom resten av året av en Quizmaster - som heter Albert (spilt av Alimi Ballard) en heks som instruerer andre hekser før de kan få lisenser som hekser.

Sesong 3[rediger | rediger kilde]

I begynnelsen av den tredje sesongen får Sabrina endelig lisensen sin som heks, men får vite at for å bruke denne lisensen må hun først løse familiens hemmelighet. Gjennom resten av sesongen besøker andre familie-medlemmer henne, for å komme med forskjellige ledetråder. Mot slutten av sesongen løser hun omsider familie-hemmeligheten, at hvert medlem i Spellman-familien faktisk har blitt født med en tvilling.

Sesong 4[rediger | rediger kilde]

Som en av betingelsene for hekselisensen hennes blir Sabrina tildelt rollen som en mentor, noe som ligner på en Quizmaster, bortsett fra at rollen som Quizmasters er betalt. En ny student, Brad Alcero - som også er Harvey Kinkles beste venn - begynner ved samme skole som Sabrina. Fordi Brad har et heksejeger-gen (som lar ham gjøre en heks om til en mus, hvis heksen avslører magien sin) blir Sabrina nødt til å holde magien sin hemmelig for Brad.

Sabrina begynner å arbeide ved Bean There, Brewed That, en kaffebar. Der møter hun snart Josh (spilt av David Lascher) en college-student. Sesongen avsluttes med at Harvey konfronterer Sabrina om at hun er en heks.

Sesong 5[rediger | rediger kilde]

I begynnelsen av den femte sesongen begynner Sabrina på college, og hun flytter ut av tantenes hus. I stedet flytter hun sammen med en rekke andre studenter som skal begynne ved samme college. Andre studenter ved college inkluderer blant andre Morgan Cavanaugh, Roxie King og Miles Goodman - som er besatt av science fiction og det paranormale. Hilda og Zelda, som føler seg ensomme uten Sabrina, finner måter å holde seg nærmere henne på. Hilda kjøper kaffe-baren hvor Sabrina jobber. Zelda begynner som professor ved samme college som Sabrina studerer ved, og innleder et forhold med en annen av Sabrinas professorer.

Sesong 6[rediger | rediger kilde]

I begynnelsen av den sjette sesongen kommer Josh og Sabrina stadig nærmere hverandre. Men de står snart overfor en veldig vanskelig avgjørelse, når Josh blir fristet til å flytte til utlandet for å arbeide som fotograf.

Andre komplikasjoner oppstår når Harvey Kinkle også dukker opp igjen, denne gangen i et forhold med Morgan Cavanaugh. Hele sesongen ender med en cliffhanger når Sabrina blir forvandlet til en stein, og denne steinen deretter blir ødelagt.

Sesong 7[rediger | rediger kilde]

I begynnelsen av den syvende og siste sesongen blir Sabrina satt sammen igjen, etter at Zelda ofrer seg for å redde Sabrina. Etter å ha gjennomført studiene sine får Sabrina jobb som skribent for tidsskriftet Scorch.

Sabrina møter deretter Aaron, som hun etter hvert blir forlovet med. Men i den aller siste episoden avbryter Sabrina plutselig bryllupet deres med Aaron, og hun stikker av sammen med sin virkelige sjelevenn Harvey Kinkle.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Hovedroller[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]