HeidelbergCement

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
HeidelbergCement
HeidelbergCement Logo.svg
HeidelbergCement.svg
Org.formAktiengesellschaft
Etablert1874
Datterselskap(er) HeidelbergCement (Norway), HeidelbergCement (Sweden), HeidelbergCement (United States), HeidelbergCement, Českomoravský cement
HovedkontorHeidelberg
LandTyskland
Nettsidehttp://www.heidelbergcement.com/global/en/company/home.htm

HeidelbergCement er et tysk sement- og byggemateriale selskap. Det er (2010) verdens tredje største sementprodusent og verdens største produsent av tilslag (pukk og grus). Selskapet er verdens fjerde største produsent av ferdigbetong. I 2008 produserte selskapet 79 millioner tonn sement, 240 millioner tonn tilslag og 35 millioner kubikkmeter ferdigbetong. Selskapet sysselsetter 53 000 mennesker på 2 600 avdelinger i over 40 land, med årlig omsetning på EUR 11 milliarder.

Selskapet er notert på Frankfurt-børsen med ticker HEIC. Den tyske Merckle-familien var i mange år en dominerende eier, men reduserte sin eierandel i 2009. Oljefondet kom da inn på eiersiden med en eierandel på 3 %.

Selskapet ble grunnlagt den 5. juni 1874 av Johann Philipp Schifferdecker, ved Heidelberg, Baden-Württemberg, Tyskland.

I 1999 overtok selskapet det norsk-svenske selskapet Scancem AB. I den norske virksomheten til HeidelbergCement inngår selskapene NorBetong (ferdigbetong), Norcem (sement), NorStone (tilslag) og Renor (alternativt brensel).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]