Hedvig Montgomery

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hedvig Montgomery
Det handler om karakter - NMD 2015 (17233849328) (cropped).jpg
Født3. september 1968 (51 år)
Oslo
Utdannet ved Universitetet i Oslo
Beskjeftigelse Psykolog
Nasjonalitet Norge

Hedvig Margareta Victoria Montgomery (født 3. september 1968 i Oslo) er en norsk psykolog med familieterapi som spesialitet. Hun har også jobbet mye med uttak og oppfølging av deltagere til ulike TV-produksjoner, spesielt reality-TV.[1][2]

Montgomery ble ferdigutdannet psykolog ved Universitetet i Oslo våren 1997.[3] Hun har fordypning i familieterapi ogvidereutdanning innen parterapi.[3] Hun var med på å starte firmaet Psykologbistand, det første firmaet som tilbød organiserte terapitjenester til næringslivet i Norge.[3] Siden har hun arbeidet innen bedriftshelse, som klinisk psykolog og som organisasjonskonsulent.[3] Fra 1999 har hun arbeidet med uttak og oppfølging av deltagere til fjernsynsproduksjoner og som rådgiver for fjernsynsproduksjon innen etikk og forsvarlig håndtering av frivillige deltagere.[3] I denne perioden har hun også arbeidet særskilt med personer som havner i medias søkelys og krisehåndtering i de situasjonene som kan følge.[3] Fra 2002 har hun vært daglig leder i aksjeselskapet Montgomery.

Hedvig Montgomery holder også kurs og foredrag for foreldre, lærere og andre om barn og utvikling.[3] Hun har dessuten vært medforfatter til bøker om utviklingspsykologi og barneoppdragelse, titler som har kommet ut i en lang rekke land.[4][5] Montgomery skriver også om disse temaene for VG.

I 2019 deltar Montgomery i Aftenpostens podkast Foreldrekoden, der hun gir råd til barnefamilier og svarer på spørsmål om deres hverdagsproblemer.

Bokutgivelser[rediger | rediger kilde]

  • 1999: Hedvig Montgomery og Kirsti Ramfjord Haaland: Fagutvikling i sosialt arbeid[5]
  • 2018: Hedvig Montgomery og Eivind Sæther: Foreldremagi - utgitt på Pilar forlag[5][4]
  • 2018: Hedvig Montgomery og Eivind Sæther: Miraklenes tid - Pilar forlag[5][4]
  • 2019: Hedvig Montgomery og Eivind Sæther: Barnehageårene - Pilar forlag

Referanser[rediger | rediger kilde]