Health Level 7

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Health Level 7 (HL7) refererer til selskapet Health Level Seven, Inc som er en ideell organisasjon som driver med standardiseringsarbeide for systemintegrasjon og meldingsutveksling innen helsesektoren. HL7 brukes også for å referere til de standarder som organisasjonen har utarbeidet, f.eks.

  • HL7 v 2.x
  • HL7 v 3
  • HL7 RIM

Det finnes nasjonale HL7-organisasjoner, bl.a. i Norge, "HL7 Norge"

HL7-standardene brukes først og fremst for utveksling av kliniske data slik som f.eks. avtaleinformasjon og laboratorieresultater. HL7 er mye brukt i USA, Australia og Finland. I Norge brukes HL7 2.X i en viss utstrekning, først og fremst som applikasjonsgrensesnitt.

Nasjonal IKT som er spesialisthelsetjenesten sitt samarbeidsorgan for IKT har i sitt fagforum for arkitektur utarbeidet et styringsdokument "Tjenesteorientert arkitektur i spesialisthelsetjenesten". Her sies det: "HL7 versjon 3 etableres som standard i spesialisthelsetjenesten".

Felles EPJ prosjektet (tidsrom 2008-2011) i Helse Vest bruker HL7 versjon 3 som standard for integrasjoner mellom applikasjonene. Prosjektet har utviklet en implementasjonsguide for tilpasning av HL7 versjon 3 til norske forhold.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]