Harry Harris

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Harry Harris
Admiral Harry B. Harris, Jr.jpg
Født1956
Yokosuka
Utdannet ved Harvard Kennedy School, Edmund A. Walsh School of Foreign Service
Beskjeftigelse Offiser
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Bronze Star Medal, legionær av Legion of Merit, Air Medal, Legion of Merit

Harry Binkley Harris jr.[1] er en amerikansk firestjerners admiral i USAs marine, som er øverstkommanderende i stillehavsflåten. Han ble forfremmet til firestjerners admiral da han fikk jobben øverstkommanderende på Hawaii i 2013.[2]

Han var tidligere øverstkommanderende for Joint Task Force Guantanamo og kommandant for Guantanamo Bay detainment camp i Guantanamo Bay Naval StationCuba.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Kontreadmiral Admiral Harry B. Harris jr. ble født i Yokosuka i Japan og vokste opp i Tennessee og Florida i USA. Han fullførte sin militære grunnutdannelse som offiser i 1978, og ble så postert som kampflyver på hangarskip. Han steg i gradene etterhvert som han ble postert blant annet i Middelhavet og i Japan. Han deltok under den andre Irak-krigen og på kommandonivå for flyoperasjoner over Afghanistan.

I mars 2006 ble han øverstkommanderende for Joint Task Force Guantanamo og kommandant for Guantanamo Bay detainment camp.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1]
  2. ^ McAvoy, Audrey (16. oktober 2013). «New commander takes over U.S. Pacific Fleet». Honolulu Star Advertiser. Besøkt 17. oktober 2013.