Harry Harris

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Harry Harris

Harry Binkley Harris, Jr.[1] er en amerikansk firestjerners admiral i USAs marine, som er øverstkommanderende i stillehavsflåten. Han ble forfremmet til firestjerners admiral da han fikk jobben øverstkommanderende på Hawaii i 2013.[2]

Han var tidligere øverstkommanderende for Joint Task Force Guantanamo og kommandant for Guantanamo Bay detainment camp i Guantanamo Bay Naval StationCuba.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Kontreadmiral Admiral Harry B. Harris jr. ble født i Yokosuka i Japan og vokste opp i Tennessee og Florida i USA. Han fullførte sin militære grunnutdannelse som offiser i 1978, og ble så postert som kampflyver på hangarskip. Han steg i gradene etterhvert som han ble postert blant annet i Middelhavet og i Japan. Han deltok under den andre Irak-krigen og på kommandonivå for flyoperasjoner over Afghanistan.

I mars 2006 ble han øverstkommanderende for Joint Task Force Guantanamo og kommandant for Guantanamo Bay detainment camp.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1]
  2. ^ McAvoy, Audrey (16. oktober 2013). «New commander takes over U.S. Pacific Fleet». Honolulu Star Advertiser. Besøkt 17. oktober 2013.