Harry Hamlin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Harry Hamlin
Harry Hamlin.jpg
Født30. okt. 1951[1][2][3]Rediger på Wikidata (70 år)
PasadenaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Skuespiller, fjernsynsskuespiller, teaterskuespiller, filmskuespiller, filmprodusent, stemmeskuespillerRediger på Wikidata
Utdannet ved Yale University, Flintridge Preparatory SchoolRediger på Wikidata
Ektefelle Lisa Rinna (1997–)Rediger på Wikidata
Partner(e) Ursula Andress (19791983)Rediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1976
Nettstedhttp://harryhamlin.com
IMDbIMDb

Harry Robinson Hamlin (født 30. oktober 1951 i Pasadena, California) er en amerikansk skuespiller. Hamlin er kjent for sin rolle som Perseus i fantasy-filmen Gudenes krig fra 1981, og som Michael Kuzak i den juridiske drama-serien LA Law.

Som tenåring studerte Hamlin ved Flintridge Preparatory School, i nærheten av Pasadena, og senere ved The Hill School, en privat internatskole i Pennsylvania, hvor han spilte fotball og lacrosse. Hamlin studerte senere ved University of California i Berkeley og han var medlem for det nasjonale brorskapet Delta Kappa Epsilon, som han ble utnevnt til president for i 1972. Hamlin ble uteksaminert fra Yale University med en \grad i drama og psykologi i 1974. Hamlin deltok deretter ved American Conservatory Theatre's Advanced Actor Training Program der han studerte skuespill og teater.

Tidlig i 1991 dukket Hamlin opp i musikkvideo og sang i koret som ble produsert for å støtte amerikanske soldater som var stasjonert i Midtøsten som på denne tiden var involvert i Operation Desert Storm. Hamlin spilte deretter i episoder av Batman: The Animated Series, i hver episode hadde han forskjellige karakterer. Hamlin spilte rollen som Perseus i videospillet God of War II fra 2007. I 2009 spilte Hamlin i TV-serien Harper's Island som onkel Marty. I juni 2010 var Hamlin gjeste-skuespiller i en episode av Army Wives.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ GeneaStar, GeneaStar person-ID hamlinh0[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Internet Broadway Database, Internet Broadway Database person-id 43932, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w61p6rpc, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]