Harriet Miers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Harriet Miers
HarrietMiersFlagpin.jpg
Født10. august 1945[1]Rediger på Wikidata (75 år)
DallasRediger på Wikidata
Utdannet ved Southern Methodist UniversityRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Jurist, juristRediger på Wikidata
Parti Det republikanske partiRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Harriet Ellan Miers (født 10. august 1945 i Dallas i Texas i USA) er en amerikansk jurist som er juridisk rådgiver i Det hvite hus. Den 3. oktober 2005 ble hun nominert til dommer ved USAs føderale høyesterett for å fylle den ledige stillingen etter at Sandra Day O'Connor bebudet sin fratreden i juni. Opprinnelig ble John Roberts nominert til å etterfølge O'Connor, men etter at daværende justitiarius William Rehnquist døde 3. september, ble Roberts utnevnt til å etterfølge Rehnquist og Miers til å overta etter O'Connor.

Den 27. oktober ba imidlertid Miers president Bush om å trekke hennes kandidatur. Like etter uttalte Bush at han motvillig godtok hennes ønske. Det hadde hadde blitt rettet kritikk mot hennes manglende erfaring som dommer, hennes nære forbindelse til Bush samt hennes politiske ståsted. Fire dager senere nominerte Bush Samuel Alito, en føderal dommer, til å overta etter O'Connor.

Miers har en omfattende juridisk praksis bak seg både i hjemstaten Texas og som tilknyttet Det hvite hus. Hun er ugift og har ingen barn.

  1. ^ GeneaStar, oppført som Harriet Miers, GeneaStar person ID miersh