Harri Ylönen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Harri Ylönen
Harri Ylonen.jpg
Født21. des. 1972[1]Rediger på Wikidata (48 år)
KuopioRediger på Wikidata
Beskjeftigelse FotballspillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet FinlandRediger på Wikidata
Høyde180 centimeter
PosisjonForsvarsspiller

Harri Ylönen (født 21. desember 1972 i Kuopio, Finland) er en finsk, tidligere fotballspiller.

Han spilte 89 kamper for Sportsklubben Brann i perioden 1999-2001. Han kom til Brann foran 1999-sesongen fra finske FC Haka hvor han ble seriemester året før. Dette var da Kjell Tennfjord og Harald Aabrekk styrte butikken på Stadion.

Han forlot Sportsklubben Brann som kontraktsløs og returnerte til Haka i 2002, hvor han ble til 2004. Senere spilte han for tyske Sportfreunde Siegen samt en ny periode i FC Haka og senest KuPS, hvor han var trener i 2009.

Historien om finnens avskjed med Sportsklubben Brann er slik: Han fikk tilbud om forlengelse i løpet av 2001-sesongen, men takket nei. Så angret han seg og kom tilbake om ba om muligheten til å signere likevel. Da sa Brann nei.

I sin siste sesong mistet han etter hvert plassen på laget, blant annet til Martin Knudsen og Erlend Hanstveit. Lyspunktet ble scoringen hans på Lerkendal som berget 3-3 i en dramatisk kamp.

Ylönen ble etter hvert forholdsvis merittert og kan smykke seg med sølv i både serie og cup, samt bronse fra Brann-tiden. så vant han seks titler i Finland og var med på opprykk til 2. Bundesliga i Tyskland.

Han har også en rekke A-landskamper for Finland.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ National-Football-Teams.com[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]