Hanne Vatnøy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hanne Vatnøy
Født9. feb. 1984Rediger på Wikidata (40 år)
Bergen
BeskjeftigelseSanger og låtskriver Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Hanne Vatnøy (født 9. februar 1984 i Bergen, oppvokst i Nordhordland) er en norsk popartist og låtskriver. Våren 2018 endret hun artistnavn til HAVA. Debutalbumet Me and My Piano kom høsten 2009. Det ble utgitt først i Japan i september 2010 deretter i Norge i september 2011. I 2016 kom hennes andre album, ELYSIUM. HAVA er en konseptartist som bruker visuelle elementer i tillegg til musikken.

Vatnøy er utdannet lektor i musikk og drama ved Høgskolen i Bergen og har jobbet som musikkpedagog og lærer i grunnskolen i tre år ved siden av sitt virke som artist. Fra juni 2014 har HAVA satset fullt på artistkarrieren. Hun jobbet også som lærer på Osterøy Kulturskole men så sluttet hun offisielt i 2022.

Artistkarriere[rediger | rediger kilde]

Vatnøy ble oppdaget i Japan i 2009 og platedebuterte der i 2010 med albumet Me and my piano.[1] I tett samarbeid med manageren Tomoyuki Ohsawa har hun avholdt fire Japan-turneer. Musikken er inspirert av artister som Imogen Heap, Susanne Sundfør, LalehFlorence and the Machine, HighAsAKite. Hun er en konseptartist som bruker visuelle virkemidler for å understreke sitt uttrykk, noe hun blant annet har benyttet seg av på ELYSUM-albumet.

Musikken kan beskrives som drømmepop med en intellektuell og moderne «twist».[trenger referanse] Lydbildet er preget av mye vokal som bærebjelke i låtenes formidling, løftet opp av en musikalsk blanding av akustiske og programmerte elementer.[trenger referanse] Hun begynte å komponere musikk som 11-åring, og har i tillegg til sitt soloprosjekt vært med på prosjekter i nærmiljøet og i Bergen.

Jens Kristian M. Rimau er hennes nåværende produsent. Tidligere har hun jobbet med produsenter som Kato Ådland, Kjetil Fluge, Erlend Fauske, HP Gundersen og Daniel Hauge.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Hanne Vatnøy er oppvost i Åsane og Nordhordland (Seim) i en musikalsk familie på seks. Vatnøy er utdannet lektor i musikk og drama ved Høgskolen i Bergen og har jobbet som musikkpedagog og lærer i grunnskolen i tre år ved siden av sitt virke som artist.

Høsten 2014 hadde hun som en del av MoonMade Troup premiere på forestillingen Den lille prinsenCornerteateret.[2] Forestillingen ble vist i Den kulturelle skolesekken i Bergen. 1. april 2016 deltok Vatnøy på Beat for BeatNRK1.[trenger referanse]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album
År Tittel Listeplasseringer
2010 Me and my piano -

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]