Hamar Judoklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hamar Judoklubb
Org.nummer888 568 212
Stiftet6. jan. 1981
Nettsidehttp://hamar.judoklubb.no/
Idrettsgren(er)Judo
HjemmebaneBørstad ungdomsskole
LandNorge
By/kommuneRingsaker
StedBrumunddal

Hamar Judoklubb (stiftet 6. januar 1981) er en judoklubb fra Hamar, med tilhold på Børstad ungdomsskole, som er medlem av Norges Judoforbund.

Lokaler[rediger | rediger kilde]

Våren 1981 ble det første kurset for nybegynnere gjennomført med Claus Solheim fra Marienlyst Judoklubb som instruktør. Kurset ble arrangert på Ajer ungdomsskole på Hamar. Høsten 1981 flyttet klubben aktivitetene til bomberommet i Ankerskogen svømmehall hvor klubben hadde tilhold resten av 80-tallet.

På 90-tallet byttet klubben lokaler og Midtbyen- og Storhamar skole ble tatt i bruk. Nye Grevløkka skole på Hamar ble benyttet inntil klubben flyttet til Børstad ungdomsskole

Aktiviteter[rediger | rediger kilde]

Judoklubbene i Hamar, Elverum og Brumunddal hadde et utstrakt samarbeid på 80-tallet som omfattet treningssamlinger, aktivitetslederkurs, lokale kretsmesterskap, Mjøs-Cup og gjestetrening klubbene imellom. Det ble også avviklet en rekke andre sosiale aktiviteter i forbindelse med gradering og semesteravslutning. Hamar Judoklubb hadde et høyt aktivitetsnivå på hele 80-tallet og det årlig medlemsantallet lå på 80-120 aktive utøvere.

Mesterskapsarrangør[rediger | rediger kilde]

Hamar Judoklubb sto som arrangør av NM i judo for menn 24. og 25. mars 1984. Stevnet ble gjennomført i den gamle ishallen på Storhamar og var en generalprøve før Europamesterskapet i judo for menn, som ble arrangert 13. – 15. mai 1985. Stevnet ble gjennomført i samarbeid med Norges Judoforbund med over 130 deltakere fra 30 ulike nasjoner. Stevnene ble gjennomført uten uhell av større slag og klubben fikk ros av judoforbundet for et bra gjennomførte arrangement.

Sentrale personer i klubben[rediger | rediger kilde]

En rekke personer har fungert med ulike verv i judoklubben siden den ble startet i 1981. Klubben fikk trener- og starthjelp fra Norges Judoforbund, men måtte allerede fra høsten 1981 klare seg med egne ressurser. Disse første kursene ble videreført av blant andre fotograf Gunnar Klingwall og Stein Birkelid fra Hamar.

God omtale i lokalavisene ga god rekruttering. Det ble derfor startet separate partier for barn, ungdom og voksne. Klubben fikk etter hvert utviklet flere trener i klubben. Listen under er ikke utfyllende, men gir en oversikt over sentrale personer gjennom klubbens historie:

Navn Funksjon Periode
Klingwall, Gunnar Leder de første årene i klubben.
Birkelid, Stein Leder, trener og kasserer fra 1981 til 1993
Stenvik, Ove Trener og kasserer fra 1982 til 1986
Solheim, Klaus Trener
Henriksen, Jan Henrik Trener
Fugleberg, Trond Erik Trener, leder og kasserer fra 1982
Bingen, Stein Åge Trener og kasserer
Berthelsen, Signe Louise Trener
Aaslund, Tore Trener
Solberg, Cecilie Trener

Hovedtrener i klubben i dag er Eckart Rahn.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]