Høyteknologisenteret

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Høyteknologisenteret
Høyteknologisenteret.JPG
Beliggenhet
AdresseThormøhlens gt. 55
StrøkMøhlenpris
OmrådeMarineholmen
KommuneBergen
Historiske fakta
EierGC Rieber
Arkitekt Einar Vaardal-Lunde[1]
Ferdigstilt1990
Bygningsdata
Gulvareal26 000 m²

Høyteknologisenteret
60°22′52″N 5°19′57″Ø

Høyteknologisenteret er en bygning i Thormøhlens gate[2]Marineholmen i Bergen, eid av GC Rieber[3] som en del av Marineholmen Forskningspark AS, og Universitetet i Bergen Eiendom AS tidligere Høyteknologisenteret i Bergen AS. Bygningen er konstruert med to blokker; Datablokken (ferdigstilt i 1989) og Bioblokken (1990).[4]

Bygningen er en møteplass og tilrettelegger for samarbeid og samspill mellom bedrifter og teknologibasert næringsliv, forskningsinstitusjoner, utdanningsinstitusjoner og organisasjoner, og har til hensikt å være en klyngevirksomhet for kreativt samspill og omsetting av vitenskapelige ideer og forskningsresultater til kommersiell utvikling og teknologisk innovasjon.[trenger referanse]

Senteret ble åpnet som Norges første forskningspark i 1989 og har over 1000 arbeidsplasser og 40 000 m² i utleieareal.

Senteret har Vestlandets største fagmiljø innenfor marinbiologi og IKT og er Norges største marinbiologiske forskningsmiljø. Andre viktige områder er bioteknologi og petroleumsforskning.

Senteret er på folkemunne kjent som fish & chips-bygget, på grunn av de to hovedforsknigsområdene som utføres der, marinbiologi og informatikk.

Senteret er også studiested for hovedfags- og doktorgradsstudenter, bedriver oppdragsforskning og produktutvikling for industri og næringsliv og er et inkubasjonssenter for nye virksomheter.

De nederste etasjene brukes av Institutt for biologi og Institutt for informatikk.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 19. august 2016. Besøkt 9. august 2016. 
  2. ^ [1]
  3. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 17. september 2016. Besøkt 9. august 2016. 
  4. ^ Årsberetning Høyteknologisenteret AS - 2007[død lenke] – side 3, «Høyteknologisenteret i Bergen AS skifter navn til Høyteknologisenteret AS i juni 2002»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]