Høyteknologisenteret

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Høyteknologisenteret
Høyteknologisenteret.JPG
Beliggenhet
AdresseThormøhlens gt. 55
Land NorgeRediger på Wikidata
StrøkMøhlenpris
OmrådeMarineholmen
KommuneBergen
Historiske fakta
EierGC Rieber
Arkitekt Einar Vaardal-Lunde[1]
Ferdigstilt1990
Bygningsdata
Gulvareal26 000 m²
Map
Høyteknologisenteret
60°22′52″N 5°19′57″Ø

Høyteknologisenteret er en bygning i Thormøhlens gate[2]Marineholmen i Bergen, eid av GC Rieber[3] som en del av Marineholmen Forskningspark AS, og Universitetet i Bergen Eiendom AS tidligere Høyteknologisenteret i Bergen AS. Bygningen er konstruert med to blokker; Datablokken (ferdigstilt i 1989) og Bioblokken (1990).[4]

Bygningen er en møteplass og tilrettelegger for samarbeid og samspill mellom bedrifter og teknologibasert næringsliv, forskningsinstitusjoner, utdanningsinstitusjoner og organisasjoner, og har til hensikt å være en klyngevirksomhet for kreativt samspill og omsetting av vitenskapelige ideer og forskningsresultater til kommersiell utvikling og teknologisk innovasjon.[trenger referanse]

Senteret ble åpnet som Norges første forskningspark i 1989 og har over 1000 arbeidsplasser og 40 000 m² i utleieareal.

Senteret har Vestlandets største fagmiljø innenfor marinbiologi og IKT og er Norges største marinbiologiske forskningsmiljø. Andre viktige områder er bioteknologi og petroleumsforskning.

Senteret er på folkemunne kjent som fish & chips-bygget, på grunn av de to hovedforsknigsområdene som utføres der, marinbiologi og informatikk.

Senteret er også studiested for hovedfags- og doktorgradsstudenter, bedriver oppdragsforskning og produktutvikling for industri og næringsliv og er et inkubasjonssenter for nye virksomheter.

De nederste etasjene brukes av Institutt for biologi og Institutt for informatikk.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 19. august 2016. Besøkt 9. august 2016. 
  2. ^ [1]
  3. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 17. september 2016. Besøkt 9. august 2016. 
  4. ^ Årsberetning Høyteknologisenteret AS - 2007[død lenke] – side 3, «Høyteknologisenteret i Bergen AS skifter navn til Høyteknologisenteret AS i juni 2002»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]