Høk over høk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Høk over høk
orig. Criss Cross
Generell informasjon
Utgivelsesår1949
Prod.landUSA
Lengde88 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRobert Siodmak
MusikkMiklós Rózsa
Prod.selskapUniversal Pictures
Eksterne lenker

Høk over høk[1], (originaltittel: Criss Cross) er en amerikansk film noir fra 1949 regissert av Robert Siodmak etter en roman av Don Tracy. Hovedrollene spilles av Burt Lancaster, Yvonne De Carlo og Dan Duryea.

Handling[rediger | rediger kilde]

Steve Thompson vender tilbake til Los Angeles for å finne sin eks-kone Anna Dundee, og er ivrig etter å gjenopplive deres gamle kjærlighet. Han gjenopptar sin tidligere jobb som sjåfør for et pansret lastebil-selskap. Selv om Anna er gift med gangster Slim Dundee, begynner hun en affære med Thompson. For å avvise mistankene om forholdet forteller Thompson ham til å rane en pansret lastebil i fullt dagslys, bare for å svike ham når forbrytelsen finner sted.

Thompson blir skadd under ransforsøket, havner på sykehus, og blir betraktet en helt som forhindret ranerne. Dundee sender en håndlanger til sykehuset for å bringe Thompson til ham, men Thompson bestikker mannen for å kjøre ham til Annas gjemmested hvor de planla å møtes og starte et nytt liv med alle de stjålne pengene. Men Anna sjokkerer Thompson ved å fortelle at hun ønsker alle pengene selv, og la ham være igjen. Thompson forsøker å resonnere med Anna, i det Dundee ankommer og ønsker hevn.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmweb.no» (norsk). Besøkt 1. juni 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]