Gutta på tur

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Arne Hjeltnes var programleder i Gutta på tur.

Gutta på tur (1995- ) er en norsk reiseserie som har gått på TV 2 siden høsten 1995. Medvirkende i serien er Arne Hjeltnes, Arne Brimi, Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie. Konseptet går ut på at gjengen reiser til forskjellige naturperler rundt om i verden. Reisene strekker seg fra Alaskas villmark til diverse vintersportssteder i Europa og videre til Midtøsten. Reisene har også gått til Øst-Asia og Afrika. Turene har også gått til forskjellige steder i Norge. Å fange sin egen mat har vært sentralt i serien.

Serien begynte som faste innslag i TV 2s frokost-tv sending, God morgen, Norge! i 1995, men utviklet seg raskt til et eget tv-program. Serien fikk prisen beste underholdningsprogram under Gullruten 2000 for episoden Gutta på tur til Tanzania.

Serien ble avviklet i 2002, da Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang brøt samarbeidet med TV 2. Dette skjedde i etterkant av kanalens dokumentarprogram Rikets tilstand med Gerhard Helskog som programleder. I et av programmene som kom høsten 2002 gjaldt det avdekking av bestillinger av dopingmedikamenter til norske langrennsutøvere under Vinter-OL 1994Lillehammer. I programmet ble det sådd tvil rundt hvorvidt profilerte norske toppidrettsutøvere hadde vunnet på ærlig vis. Deriblant ble både Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang mistenkeliggjort. Dæhlies navn ble knyttet til hundrevis av artikler rundt doping, publisert på internett. Dæhlie hevdet at dette var skader som i utlandet var så å si helt uopprettelige.

Gutta gjorde imidlertid et comebackprogram i desember 2010. Hvor de var på fisketur med Kong Harald V i Vefsna-vassdraget i Nordland.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]