Gunnar Inge Berge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Født 3. oktober 1960 (62 år)
Sted Fosnavåg på Sunnmøre
Beskjeftigelse Forfatter, ingeniør, forlagskonsulent
Nasjonalitet Norge
Språk Norsk
Debut Der sannheten dør (2019)

Gunnar Inge Berge, født 1960 i Fosnavåg på Sunnmøre er en norsk krim-forfatter som skriver under pseudonymet Michael Cross[1][2][3]. I tillegg til å være forfatter og forlagskonsulent for Kolofon Forlag AS, er han Elektro Automasjon ingeniør som eier og driver ingeniørfirmaet Total Consult AS. Selskapet har siden starten i 1999 jobbet mot olje- & gassindustrien i Norge og internasjonalt.

Forfatterskap[rediger | rediger kilde]

Debutboken Der sannheten dør fra 2019 utgitt på Kolofon forlag er basert på den forhenværende Navy Seal, og Secret Service agenten, John Brodie som mot sin vilje blir dratt inn i en omfattende konspirasjon. Her blir han stående alene mot en usynlig fiende, en navnløs organisasjon med nærmest ubegrensede ressurser, der maktbegjær sammen med personlige fordeler og økonomisk profitt er eneste drivkraft.

Romanen har fått god mottagelse både fra anmeldere og lesere og har solgt godt over hele landet.

Nattflukt til frihet[rediger | rediger kilde]

Bok nummer to, Nattflukt til frihet kom ut i mai 2022. Også denne ble utgitt på Kolofon Forlag AS. Her fortsetter historien om John Brodie som fortsatt er på rømmen, på flukt fra militære angrep og dødelige leiemordere, der kun overlevelse har førsteprioritet. Som i første bok er også dette en intelligent, fartsfylt og tidsaktuell thriller som tar oss med til innsiden av et hemmelig brorskap. Leseren blir dratt inn bak forhenget, inn til en annen verden der en liten samling maktmennesker styrer nasjonen.

Også denne utgivelsen har fått god mottagelse av bokanmeldere og krimelskere over hele landet.

Forlagsdrift[rediger | rediger kilde]

I januar 2022 etablerte Gunnar Berge nytt avdelingskontor i Ålesund sammen med Kolofon Forlag. I tillegg til å tilby oppdragsbøker til næringsliv og det offentlige vil forlaget samtidig gi lokale forfattere på Nord-Vestlandet mulighet til utgivelse av bøker.  

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

John Brodie -serien

·       2019: Der sannheten dør (Thriller-roman)

·       2022: Nattflukt til frihet (Thriller-roman)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Sender agent ut på farefulle oppdrag». Sunnmørsposten. 29. desember 2019. Besøkt 2022-05.07.  Sjekk datoverdier i |besøksdato= (hjelp)
  2. ^ «Mysteriet om Michael Cross». Nernett. 7. mai 2022. 
  3. ^ «Dette er Michael Cross». Vestlandsnytt. 3. mars 2020. Besøkt 7. mai 2022. 

{{STANDARDSORTERING:Berge, Gunnar Inge