Hopp til innhold

Guilty as Sin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Guilty as Sin
Generell informasjon
GenreErotisk thriller, rettsdramafilm, erotisk film
Utgivelsesår1993
NasjonalitetUSA
Lengde107 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiSidney Lumet Rediger dette på Wikidata
ManusLarry Cohen Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Martin Ransohoff
MusikkHoward Shore Rediger dette på Wikidata
FotoAndrzej Bartkowiak Rediger dette på Wikidata
KlippEvan A. Lottman Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeRebecca De Mornay, Don Johnson, Stephen Lang, Jack Warden, Luis Guzmán, Ron White, Sean McCann, Dana Ivey,[1] Barbara Eve Harris,[1] Melanie Nicholls-King,[1] Tom McCamus,[1] Tom Butler,[1] John Kapelos,[1] Ron White,[1] Harvey Atkin Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger
FilmselskapHollywood Pictures Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Walt Disney Studios Motion Pictures
Netflix
Disney+
Premiere(r)1993
15. juli 1993 (Tyskland)[2]
Eksterne lenker

Guilty As Sin er en spenningsfilm fra 1993 regissert av Sidney Lumet og produsert av Hollywood Pictures. Hovedrollene spilles av Rebecca De Mornay og Don Johnson.

Handling[rediger | rediger kilde]

Jennifer Haines er en berømt advokat fra Chicago som nettopp har vunnet en stor og viktig sak. Sammen med kjæresten Phil Garson (spilt av Stephen Lang) feirer hun seieren, før hun vender tilbake til arbeidet sitt. Der venter en ny klient ved navn David Greenhill (spilt av Don Johnson).Greenhill har fulgt med på saken hun akkurat vant, og står selv tiltalt for å ha tatt livet av sin velstående kone Rita. Han hevder at han er uskyldig, men opptrer irrasjonelt, og Haines er derfor skeptisk til ham. Hun engasjerer en etterforsker ved navn Moe til å foreta undersøkelser. Moe kan fortelle at Greenhill tidligere har hatt affærer med en rekke eldre kvinner som plutselig har dødt.

Haines blir forferdet, og forsøker å sabotere sin egen sak ved å få bevis plantet i Greenhills leilighet, i håp om at han dermed skal bli kjent skyldig. Greenhill skjønner at det er hun står bak dette, og tar hevn ved å angripe Phil - som ender opp på sykehus. I rettssaken mot Greenhill klarer ikke juryen å komme frem til en enstemmig kjennelse. Men Greenhill innrømmer deretter for Haines at han faktisk drepte kona, og gir henne en rekke detaljer om saken. Greenhill forteller Haines at han vet at det var hun som plantet alle bevisene mot ham. Haines frykter at den psykopatiske Greenhill nå kommer til å gå etter henne. Hun forbereder seg på å avsløre alt sammen, selv om hun dermed skulle ødelegge sin egen karriere fordi det vil bli kjent at hun plantet bevis. Men Greenhill forutser dette, og planlegger å stanse henne.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e f g (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
  2. ^ Lexikon des internationalen Films[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata