Großschweidnitz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Großschweidnitz
Großschweidnitz

Kart over Großschweidnitz

LandTyskland Tyskland
DelstatSachsen
StatusKommune
BorgermesterJons Anders
Areal7,44 km²
Befolkning1 388 (31. desember 2008)
Bef.tetthet186,6 innb./km²
Høyde over havet304 meter

Großschweidnitz
51°04′30″N 14°38′40″Ø

Großschweidnitz er en kommune i den sørvestlige delen av Landkreis Görlitz i Direktionsbezirk Dresden i Fristaten Sachsen. Kommunen har 1 388 innbyggere (31. desember 2008) og er en del av forvaltningsfellesskapet Löbau.

Großschweidnitz ligger i den vestlige delen av kretsen, i dalen til elven Cunnersdorfer Wasser, omkring 7 km sør for Löbau. Like sør for kommunen ligger det 583 meter høye fjellet Kottmar.

Utsikt over Großschweidnitz
Viadukt over Höllengrund

Grunnlagt som en landsby i et skogsområde, strekker Großschweidnitz seg fra dalen til Großschweidnitzer Wasser, fra Höllengrund til munningen av elven Litte og til grensen mot Kleinschweidnitz. Kommunen er preget av grøntareal og mye skog, noen ganger med svært gamle trær. Området nordøstover fra Kleinschweidnitz har uregelmessig og spredt skog med spredt bebyggelse. Utypisk for Oberlausitz har ikke stedet hus med bindingsverk (Umgebindehaus), men en stor landsbyskole, svært mange villaer som bolighus og en vakker jernbane-viadukt fra århundreskiftet. Populær for fotturister er Höllengrund, en legendarisk steinete dal med en fjellbekk og et ensomt «skogshus».

Großschweidnitz var en kommune i Kreis Löbau fra 1952 til 1990, og i Landkreis Löbau fra 1990 til 1994. Fra 1. august 1994 frem til 1. august 2008 var den vært en del av i Landkreis Löbau-Zittau, og siden 1. august 2008 har den vært en del av Landkreis Görlitz.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

TysklandstubbDenne Tysklandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.