Griniveien (Oslo)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Griniveien
Forretningsbygg i Griniveien 1, sett fra Sørkedalsveien
Basisdata
NavnGriniveien (158)
LandNorge
StrøkRøa
BydelVestre Aker
KommuneOslo
Kommunenr0301
NavnebakgrunnGrini gård
TilstøtendeSørkedalsveien, Vækerøveien, Nordengveien, Ekraveien, Bjerkebakken, Røatoppen, Svingen terrasse, Harald Løvenskiolds vei

Kart
Griniveien
59°56′58″N 10°38′20″Ø

Griniveien (1-43, 4-58) er en vei på Røa i bydel Vestre Aker i Oslo. Den går fra Sørkedalsveien øst for Røakrysset og til Bærum. Veien har samme navn på den andre siden av kommunegrensen og er dessuten fylkesvei 168. Før regionsreformen i 2010 var veien riksvei 168, også i Oslo kommune.

Veien ble anlagt i 1856 og er oppkalt etter Grini gård i Bærum.

Dette er en hovedvei for trafikk mellom Oslo og Bærum. Av den grunn er tilstøtende gater stengt for gjennomfartstrafikk mot Griniveien, med unntak av blindveien Svingen terrasse og et par andre små gatestumper der trafikk til eiendommene må skje fra Griniveien.

I nr. 1 er både et sveitserhus og et forretningsbygg fra 1920-årene med mansardtak der det har vært en rekke forskjellige forretninger gjennom tidene. Ellers er bebyggelsen nær Røakrysset preget av forholdsvis nye bygg, hvorav mange næringsbygg. Nærmere Lysakerelva, som danner grense til Bærum, har veien villabebyggelse.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]