Greg Palast

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Greg Palast
Greg Palast in his NYC office.jpeg
Født26. juni 1952 (65 år)
Los Angeles
Utdannet ved Booth School of Business, University of California, Berkeley, University of California, California State University, Northridge, University of Chicago
Beskjeftigelse Journalist
Nasjonalitet USA

Greg Palast (født 1952 i Los Angeles) er en amerikansk journalist og forfatter som blant annet jobber for BBC og The Observer. Han bor delvis i New York City, delvis i London. Han skriver først og fremst om amerikanske næringsinteresser og deres forhold til politikerne.

Blant sakene Palast er mest kjent for er anklager om valgfusk i forbindelse med de amerikanske presidentvalgene i 2000 og 2004 og anklagen om at Exxon Valdez med viten og vilje ble ført på grunn i 1989 for å spare penger. I september 2006 ble han anklaget for å ha forbrutt seg mot bestemmelser om rikets sikkerhet etter at han hadde fotografert flyktningleiren fra orkanen Katrina som ligger rett opp til et raffineri som drives av Exxon.

Palast har gitt ut flere verbalplater og bøker, hvorav én, «Svindel og bedrag! : kunsten å kjøpe politikere, lure velgerne og gjøre mediene tannløse», er utgitt på norsk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • GregPalast.com – Greg Palasts offisielle hjemmeside
  • [1] – Om Greg Palast på PENs sider