Grand Theft Auto Advance

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Grand Theft Auto Advance
UtviklerDigital Eclipse
UtgiverRockstar Games
DistributørRockstar Games
SerieGrand Theft Auto
PlattformGame Boy Advance
Utgivelse26. oktober 2004
SjangerAction-eventyrspill
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI 16
Nettstedwww.rockstargames.com/grandtheftauto/gba/
Spillkassetten til spillet.

Grand Theft Auto Advance er et videospill utviklet av Digital Eclipse, utgitt av Rockstar Games den 26. oktober 2004 for Game Boy Advance. (samme dag ble Grand Theft Auto: San Andreas utgitt for PlayStation 2).[1] Det er det første GTA-spillet til å ikke bli utviklet av Rockstar Games.

Spillet foregår fra et top-down perspektiv; dette visningsvinkelen ble sett på de to første spillene i serien, GTA og GTA2, men bil-basert side-oppdrag (for eksempel "borgervern" og "Paramedic"), hodene -up display og et stort flertall av våpen, først introdusert i den tredimensjonale kolleger, har også blitt inkludert. I motsetning til tidligere topp-ned Grand Theft Auto-spillene, kan kjøretøy nå flip-over. Det er det første spillet fra Grand Theft Auto-serien som fikk en 16 + rating fra PEGI og M vurdering fra OFLC.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet er lagt til år 2000 i Liberty City, samme som til Grand Theft Auto III. Som en forløper til Grand Theft Auto III, har spillet både nye og tidligere karakterer. Hovedpersonen er en original karakter som heter Mike, som ønsker å hevne det antatte dødsfallet til hans tidligere partner, Vinnie, men i denne forbindelse møter han også mange andre fremtredende kriminelle. Disse karakterene inkluderer eksplosiv-ekspert og skytevåpen-selger 8-Ball, Yardies-gjengleder King Courtney og Yakuza-leder Asuka Kasen, som alle ble tidligere omtalt i Grand Theft Auto III, selv om karakterene deres fikk betydelige endringer i utseende og livsstil.

Små-kriminelle Mike arbeider for den langt mer kriminelle Vinnie i håp om å tjene opp nok penger til å endelig forlate Liberty City, og trekke seg helt tilbake fra deres kriminelle liv. Vinnie overtaler Mike til å utføre arbeid for en mafia, for å oppnå deres formål. Imidlertid, etter flere jobber, blir Vinnie tilsynelatende drept i en bilbombe som også ødelegger alle pengene deres. Mike lover hevn, og får raskt problemer med mafiaen samtidig som han forsøker å etterforske dødsfallet til Vinnie. Etter å ha utført flere jobber for 8-Ball, en gammel bekjent av Vinnie, forteller han Mike om en bartender ved navn Jonnie, som opprettholder forbindelser med byens kriminelle underverden og kan hjelpe ham med å finne svarene han ønsker seg. Jonnie ansetter Mike til flere jobber mens de etterforsker drapet på Vinnie sammen, frem til Jonnie plutselig blir drept midt i etterforskningen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Games, Rockstar. «All Games». Rockstar Games (engelsk). Besøkt 12. januar 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]