Gotcha!

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gotcha!
orig. Gotcha!
Generell informasjon
SjangerRomantisk komedie/Action
Utgivelsesår1985 USA
Prod.landUSA
Lengde97 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJeff Kanew
ProdusentPaul G. Hensler
ManusforfatterPaul G. Hensler,
Dan Gordon
MusikkBill Conti
Foran kamera
MedvirkendeAnthony Edwards
Linda Fiorentino
Annen informasjon
FilmformatWidescreen
Prod.selskapUniversal Studios
Eksterne lenker

Gotcha! er en amerikansk actionkomedie fra 1985. Filmen handler om den smertefulle jomfruen Jonathan Moore (Edewards). Han er veterinærstudent og håpløs med damene. En ting han derimot håndterer bra er paintballspillet Gotcha!. Et spill som foregår på hele universitetsområdet og består av å jakte på hverandre i smug og skyte utvalgte med maling. For å forbedre sitt håndlag med damer drar Jonathan på ferie til Europa med en venn. Der møter han den sexy og mystiske Sasha (Fiorentino), som viser seg å være en internasjonal spion. Plutselig befinner Jonathan seg i et ekte Gotcha-spill, hvor han er byttet!

Handling[rediger | rediger kilde]

Jonathan Moore er student ved University of California, Los Angeles. Han spiller et spill som heter "Gotcha" hvor spillerne tildeles en "hit" på en annen spiller når de spiller paintball, dart eller med vannpistol. Moore og hans romkamerat Manolo reiser på ferie til Paris, Frankrike. Moore møter Sasha Banicek, en ung kvinne opprinnelig fra Tsjekkoslovakia. Jonathan bestemmer seg for å forlate Manolo (som er på vei til Spania) og reise sammen med Sasha til Vest-Berlin for å tilbringe mer tid sammen med henne.

En kveld forteller Sasha at hun må reise til Øst-Berlin for å hente en pakke, fordi hun arbeider som kurer. Etter ankomst til Øst-Berlin forlater Sasha hotellet og går til mørkt gatehjørne. Hun møter en tysk mann som forteller hvor pakken hennes er. I mellomtiden blir Sasha overvåket av en sovjetisk agent, som sitter i en bil på avstand. Dagen etter forteller Sasha at hvis hun sender en spesiell melding til Jonathan, så betyr det at han umiddelbart burde forlate Øst-Berlin. Senere blir Sasha tatt av en sovjetisk agent og det østtyske hemmelige politiet.

Jonathan forsøker å krysse den sterkt voktede grensen til Vest-Berlin. Den sovjetiske agenten ankommer grense-overgangen for å se etter Jonathan, som har krysset grensen trygt før han ble tatt til fange. Jonathan får en melding fra Sasha om å møtes. Sovjetiske agenter finner til slutt Jonathan i Vest-Berlin på stedet Sasha ga ham, hvor han møter en kvinne som ber om gjenstanden Sasha tidligere ga ham - så han gir henne pakken. Hun blir deretter skutt av sovjeterne, som jager Joanathan gjennom en offentlig park. Under flukten møter Jonathan tilfeldigvis en tysk punkrock-gruppe med kurs mot Hamburg. De tilbyr ham en tur til flyplassen.

Jonathan flyr deretter hjem til Los Angeles. Men snart ankommer også sovjetiske agenter til Los Angeles. Jonathan besøker foreldrene sine, og forteller hva som skjedde i Tyskland. Men de tror ikke på det, og tror Jonathan bruker narkotika. Jonathan bestemmer seg for å ringe FBI, som nekter å hjelpe ham og ber ham kontakte CIA for hjelp. Jonathan kontakter deretter CIA, og forteller dem hele historien om Sasha og alle opplevelsene deres. Jonathan kommer senere tilbake til leiligheten sin, hvor noen har brutt seg inn og plyndret. CIA ber Jonathan gi dem pakken fra Sasha ved deres kontor i Los Angeles. Men der oppdager han Sasha, som ser ut til at hun arbeider for CIA.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]