Gogol. Natsjalo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gogol. Natsjalo
orig. Гоголь. Начало
Generell informasjon
GenreMysteriefilm, skrekkfilm, dramafilm, mashup, erotisk film, detektivfilm
Utgivelsesår2017
NasjonalitetRussland
Lengde100 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
RegiJegor Baranov Rediger dette på Wikidata
ManusNatalja Merkulova Rediger dette på Wikidata
Basert på
Aftener på en gård ved Dikanka Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Aleksandr Tsekalo, Artur Janibekjan, Jevgenij Nikisjov
FotoSergej Trofimov Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeAleksandr Petrov,[1] Oleg Mensjikov,[1] Jevgenij Stytsjkin,[1] Taisija Vilkova,[1] Artjom Tkatsjenko,[1] Jevgenij Sytyj,[1] Jan Tsapnik,[1] Sergej Badjuk,[1] Pavel Derevjanko,[1] Dmitrij Bykovskij-Romasjov,[1] Vitalij Kovalenko,[1] Konstantin Kolemagin[1] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapSreda Rediger dette på Wikidata
Totalomsetning7 757 988 USD Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)31. august 2017
OppfølgerGogol. Vij Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

Gogol. Natsjalo (originaltittel: Гоголь. Начало) er en russisk film fra 2017, regissert av Jegor Baranov.[2][3]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Året er 1829. Den unge Nikolai Vasilievich Gogol arbeider som dommer i St. Petersburg. Han får anfall på jobben. Han faller inn i en halvt bevisst tilstand hvor han blir forfulgt av merkelige visjoner, og skriver ned tilsynelatende meningsløse ord. Men tidspunktet for disse opplevelsene faller sammen med mord begått andre steder. Plutselig møter Gogol den berømte etterforskeren Yakov Petrovich Guro, som umiddelbart bemerker noe uvanlig om den unge kontoristen: hans opptegnelser kan faktisk være verdifulle ledetråder til en etterforskning. Dermed blir morderen raskt avslørt. Samme kveld kjøper den usikre Gogol, brakt til tårer og raseri av den harde kritikken av hans første verk, Hans Küchelgarten, opp alle eksemplarene av boken - og ødelegger dem.

Neste morgen får Gogol besøk av Guro, som støtter ham og råder ham til ikke å miste motet etter hans første mislykkede forsøk på å skrive. Guro uttrykker også sin takknemlighet for Gogols samarbeid, og legger til at han er på vei til å etterforske en rekke mystiske drap på jenter i Poltava-provinsen - i nærheten av den lille landsbyen Dikanka. Gogol, som hadde en visjon om dette om natten, ber Guro om å være med som assistent og fordi han kommer fra dette området. Guro, sympatisk og fascinert av den unge mannens anfall og visjoner, samtykker.

Når de ankommer Dikanka, begynner Gogol og Guro en etterforskning. Morderen beskrives snart som den mørke rytteren. Den overtroiske befolkningen, spesielt den lokale etterforskeren Alexander Khristoforovitsj Binh, er ekstremt motvillige til å hjelpe etterforskningen fra St. Petersburg. Gogol møter kona til grunneier Danishevsky, Elisabeth, som beundrer kreativiteten hans. Han blir også kjent med selveste gods-eieren Danishevsky, en merkelig og mystisk mann som sammen med Elisabeth lever veldig isolert. Under en av Gogols visjoner dukker Oksana opp.

I mellomtiden, til Guros overraskelse og raseri, viser det seg at lignende drap fant sted i området for 30 år siden - men at ingenting ble gjort for å avdekke drapet. De oppdager hvem som er morderen i det nylige mordet, og saken blir tilsynelatende løst. Det er dermed på tide for Gogol og Guro å returnere til St. Petersburg. Men natten før avreise får Gogol besøk av Oksana, som forteller ham at den virkelige morderen fremdeles er på frifot. Den personen de arrestere var bare en medskyldig. Samtidig oppdager Guro den virkelige morderen, og de slåss til døden i en brennende låve - som kollapser over dem begge. Alle tror at både Guro og morderen døde i brannen.

Men restene av den påståtte morderen blir imidlertid aldri funnet. Gogol bestemmer seg for å bli værende i byen, og gjennomføre resten av etterforskningen selv. Ett par dager senere skjer det ett nytt drap i Dikanka-området: Baba Khavronya dør når hun er sammen med presten, kjæresten hennes. I Dikanka kommer Dr. Leopold Leopoldovich Bomgart til unnsetning. En mann med et utelukkende vitenskapelig tankesett, benekter eksistensen av onde ånder. Spøkelset etter Baba Khavronya begynner å dukke opp, og truer ste-datteren Paraska som snart skal ha et bryllup.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Aleksandr Petrov — Nikolaj Gogol
  • Oleg Mensjikov — Jakov Petrovitsj
  • Jevgenij Stytsjkin — Aleksandr Khristoforovitsj Binh
  • Taisija Vilkova — Jelizaveta (Liza) Danisjevskaja
  • Artjom Tkatsjenko — Aleksej Danisjevskij

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]