Hopp til innhold

God natt, natt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
God natt, natt
Forfatter(e)Gro Dahle
SjangerBarnebok, bildebok, diktsamling, allalderlitteratur, godnatt-bok
Utgitt2009
ForlagCappelen Damm
Illustratør(er)Svein Nyhus
Sider80

God natt, natt er en norsk barnebok skrevet av Gro Dahle og illustrert av Svein Nyhus. Boka ble utgitt av Cappelen Damm i 2009.[1]

Innhold[rediger | rediger kilde]

God natt, natt består av 36 korte trøstedikt der forfatteren sier god natt til planter, dyr, ting, tanker og mennesker, enten det gjelder «sola», «fuglene», «huset» eller «alle tjuver og kjeltringer», «de som går gatelangs» og «alle som har låst seg inne på badet og ikke vil ut.» Boka er gjennomillustrert med enkle tusjtegninger malt med grove strøk og fargelagt digitalt i oransje og nyanser av blått. Litteraturanmelderne var svært positive til utgivelsen:

«God natt, natt» er nok et kunstverk fra forfatterparet Gro Dahle og Svein Nyhus (...) vers og illustrasjoner som gir avslappet sengestemning og garantert gode drømmer (...) «God natt, natt» er en bok som kan leses i sin helhet, eller stykkevis og delt, mange, mange ganger.

Petra J. Helgesen, Bergens Tidende om «God natt, natt» 14.12.2009[2]

De er et unikt forfatterpar, Gro Dahle og Svein Nyhus. (...) man kan bare beundre kontakten mellom ord og bilder, som i bøkene «Snill» eller «Sinna Mann»; de er ekspressive og poetiske om hverandre, inderligheten uttrykkes like fint visuelt som litterært.(...) Boken kan betraktes som en alternativ godnattsang, eller nesten som en aftenbønn. Den kan leses igjen og igjen av store og små, aller helst sammen.

Anne Cathrine Straume, NRK om «God natt, natt» 19.01.2010[3]

Priser og oversettelser[rediger | rediger kilde]

Boka ble nominert til Kulturdepartementets pris for beste bildebok og Kritikerprisen for barnebøker utgitt 2009. Den fikk diplom i Årets vakreste bøker 2010.

God natt, natt ble utgitt på svensk av Bokförlaget Daidalos i Gøteborg i 2010.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]