Godøy Idrettslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Godøy
Godøy Idrettslag
Stiftet26. oktober 1963
Idrettsgren(er)FotballRediger på Wikidata
KallenavnDei Raude
HjemmebaneGodøy Kunstgrasbane
Kapasitet750
Liga4. divisjon
LandNorge
Administrasjon
StyrelederJan Ove Skodje
HovedtrenerJan Ove Austnes / Kristian Stenerud
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

Godøy IL er et idrettslag fra Godøy i Giske kommune. Idrettslaget ble stiftet i 1963 og har opp igjennom tiden hatt forskjellige idretter under idrettslag-paraplyen. Håndball, badminton, seniorklubb og turklubb er bare noen av aktivitetene Godøy Idrettslag har kunnet skilte med, men det er fotballen som er hovedgeskjeften for idrettslaget. Som breddeklubb huser de fotballag fra 7-årsalderen og opp til seniornivå.

A-laget[rediger | rediger kilde]

A-laget spiller for tiden i 4.divisjon avdeling Sunnmøre. I sesongen 2015 endte laget på bronseplass i divisjonen, kun slått av målforskjell til plass nr.2. Det høyeste nivået Godøy Idrettslag har spilt på var når de klarte opprykk til 3. divisjon før 2008-sesongen, men rykket ned igjen etter 2010-sesongen.

Klubbens mest kjente spillere er kapteinen Trond Edvard Brynestad, Svein-Arve Alnes og Joakim Austnes. Trioen sto for 55 av totalt 63 mål i sesongen 2015 hvorpå trioen scoret henholdsvis 23, 22 og 10 mål. Brynestad og Alnes har tidligere spilt i 2.divisjon (PostNord Ligaen), Brynestad for Nest-Sotra; Alnes for Skarbøvik IF, mens Joakim Austnes har spilt i Tippeligaen for AaFK og Viking. Hovedtrener for Godøy a-lag de siste tre sesongene har vært Jan Ove Austnes, Joakim Austnes sin eldre bror. Han har også spilt for Skarbøvik IF og har over 300 kamper for sebratrøyene.

Godøy har også tidligere hatt landslagsspillere i sin stall; Færøyske Kurt Mørkøre var innom Godøy a-lag på tidlig 90-tall, mens Geir Brunstad har representert Norges Døvelandslag. Tidligere AaFK-keeper Rune Alnes Dyb som fikk juniorlandskamper for Norge, er oppfostret i Godøy Idrettslag.

Spillerstall 2016[rediger | rediger kilde]

Keepere:

1: Robin Giskegjerde

12: Håkon Holmen Dyb

36: Glenn Tilseth

Forsvar:

2: Magnus Dyrøy

4: Bjarte Tomren

5: Jimmy Monsen

6: Mikal Joar Godø

7: Erlend Holmen

13: Bjørnar Eldevik

14: Simon Lennart Austnes

16: Kay Amund Vartdal

22: Jan Ove Austnes (spillende trener)

25: Daniel Godø Alnes

Midtbane:

3: Jesper Norgren

10: Lars-Kristian Austnes

11: Anders Johan Dyb

15: Simen Valkvæ

17: Kristoffer Holmen Dyb

18: Joakim Austnes

19: Henning Dyb

21: Hans Marius Nyvoll

28: Kenneth Bergli

Angrep:

8: Jonathan Mulelid

9: Trond Edvard Brynestad (kaptein)

20: Brian Godø

23: Svein-Arve Thalberg Alnes

26: Sondre Mannsverk

32: Andrés Felipe Giraldo Godø

Håndballgruppa[rediger | rediger kilde]

Håndballen i Godøy Idrettslag har fått en kraftig oppsving de seneste årene og i 2015 vant Damelaget sin divisjon, men takket nei til opprykk da laget sto uten hovedtrener hele opprykkssesongen og det ikke lyktes i å få inn en ny. I 2016 kom Godøy på 2.-plass i sin divisjon av 13 lag.

J16-laget til Godøy sikret seg våren 2016 2.-plass i fylkesserien i håndball bak Spjelkavik Idrettslag, men foran klubber som Molde Håndballklubb og Volda HK. Dermed skal laget representere Godøy Idrettslag i det regionale sluttspillet som går av stabelen i Trondheim Spektrum i april

Supportere[rediger | rediger kilde]

Supportergruppa til Godøy IL er Godøyveggen. Godøyveggen er godt kjent utenfor Godøya for å være lidenskapelige til Godøy a-lag, noe som kanskje er litt atypisk for sunnmørsk 4.divisjon, men supportergjengen er Godøy sin 12.mann og en viktig støtte for seniorfotballen på øya. Ole Johan Dybvik og Kai Henrik Brynestad er Godøyveggens ledere og gruppen teller et respektabelt antall som gjerne blusser, flagger og sender opp fyrverkeri for å markere seg både på hjemmebane og bortebane. Gruppen fikk sitt navn etter en seriekamp mellom Godøy og Skarbøvik IF på Godøy Gras som hjemmelaget vant fullt fortjent. Dagen etterpå var avisoppslaget i lokalavisen Sunnmørsposten: "SIF møtte Godøyveggen", og dermed var navnet et faktum.

Godøyveggen blusser ved innmarsj borte mot Skodje i seriesammenheng sesongen 2014

Godøy Stadion[rediger | rediger kilde]

Godøy Stadion er fotballanlegget til Godøy Idrettslag. Det ligger på Myrtun på Godøya. Anlegget består av en gressbane og en kunstgressbane. De første årene spilte Godøy sine fotballkamper på naboøyen Vigra sin fotballbane Rota Gras de første årene til Godøy Gras sto ferdig 13. august 1972. Åpningskampen var en naboduell mot Giske Idrettslag, kampen endte forøvrig 1-1.

I 2014 sto anlegget til den nye kunstgressbanen ferdig. Banen ble bygd over den gamle grusbanen som Godøy hadde rett ved siden av Godøy Gras. Godøy Kunstgrasbane er en av de nyeste kunstgressbanene på Sunnmøre og har vist seg å være svært så etterlengtet. Selv om Godøy Gras var en fryktet hjemmebane så har Godøy Kunstgrasbane også vist seg å være en vanskelig arena å komme på besøk til. I 2016 ble det vedtatt at man skal se på mulighetene for å bygge tribune med overbygg på den ene langsiden nærmest gressbanen. I dag har man tribune på motsatt side av stadion, men uten overbygg.

Godøy Stadion, treningskamp Godøy vs. Valder - mars 2016

Godøyhallen[rediger | rediger kilde]

Godøyhallen ble bygget på dugnad på sent 80-tall/begynnelsen av 90-tallet. I dag er hallen bygd ut med tribuneanlegg og klasserom som nærmeste nabo, Godøy Skule låner av Godøy IL. Hallen blir brukt til innendørs fotball, futsal, handball og annet. Godøy Idrettslag avd. Håndball spiller sine hjemmekamper her, både damelag og aldersbestemt.

Godøyhallen sett fra parkeringsplassen

Rivalisering[rediger | rediger kilde]

På fotballbanen er det kommunenabo Valder som er den største rivalen til Godøy. Valder har alltid vært storebror i kommunen, men ble utover 2000-tallet kraftig utfordret av Godøy. Denne rivaliseringen holder seg sterkt ennå. Rollon har også etterhvert blitt en stor rival på fotballbanen, mye på grunn av rivaliseringen mellom Godøyveggen og Blue Army, som er supportergrupperingene. Kampene mellom Godøy og Rollon pleier alltid å være tette og jevne. I 2015 vant Rollon 4.divisjon avd. Sunnmøre foran Norborg og Godøy og rykket opp, og i mars 2016 møttes i første kvalifiseringsrunde til Norgesmesterskapet i fotball for menn, noe som gav lagene en ny dose rivalisering. Godøy vant den kampen 1-0 etter mål av Joakim Austnes og avanserte til 2.kvalik-runde som eneste 4.-divisjonslag på Sunnmøre. Tidligere har også Hareid Idrettslag også vært sett på som en rival for fotballen sin del, men dette har avtatt de siste årene.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Soccer template.gifDenne fotballrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.