Gjerdrum ungdomsskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gjerdrum ungdomsskole
MottoVi skaper varig lærelyst
LandNorge
TypeUngdomsskole
Org.nummer974547651
Grunnlagt1971
Region/fylkeAkershus
KommuneGjerdrum
StedAsk
AdresseBrådalsgutua 12,
2022 Gjerdrum
RektorKjersti Stundal
Klasser12
Elever280
Ansatte30
Nettstedhttps://www.gjerdrum.kommune.no/gjerdrumungdomsskole
Beliggenhet
Kart
Gjerdrum ungdomsskole
60°04′19″N 11°01′41″Ø

Gjerdrum ungdomsskole er en ungdomsskole i Gjerdrum kommune i Akershus. Skolen ble nyåpnet til skolestart i august 2009, men har sin historie tilbake til 1971.

Skolebygget[rediger | rediger kilde]

Det nye skolebygget ble tatt i bruk 19. august 2009, og offisielt åpnet 20. oktober samme år. Bygget er på 4 000 kvm, og er tegnet av Kristin Jarmund Arkitekter AS. Totalentreprenør var Backe Romerike (Het da Agathon Borgen AS).

18. juni 2010 ble skolen tildelt Statens byggeskikkpris 2010.

Det er et delvis åpent skolebygg, men med tydelig atskilte områder for trinnene. Innen hvert trinnområde er det et lukket rom, et halvåpent rom, et åpent arbeidsområde og et auditorium. I tillegg kommer grupperom og arbeidsrom for lærerne.

Bruk av latinske navn er gjennomgående i bygget, og det er egne avdelinger for mat og helse (Culina), musikk (Musica), kunst og håndverk (Creo) og naturfag (Scientia). Det er kantine (Campus) og administrasjonfløy, og ungdomshuset har fått sine egne lokaler (Juventa). Auditoriene har også latinske navn, hvor Theatrum er på åttende trinn, Forum på niende og Colosseum er på tiende trinn. Auditoriene blir større ettersom hvilket trinn du går i, da Colosseum er størst. Elevene har hvert sitt skap i garderobeområdet, og hver sin bokskuff inne i baseområdet.

Uteområdet[rediger | rediger kilde]

Uteområdet som er tegnet av Østengen og Bergo AS Landskapsarkitekter MNLA, innbyr til elevaktivitet og det er blant annet basketballbane, volleyballbane, løpebaner, hoppegrop, bordtennisbord, slangebenk, svermestier, amfi og sandvolleyballbane. I Atrium er det sittebenker og utescene.

Galleri[rediger | rediger kilde]