Gjøvik Bandyklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gjøvik Bandyklubb
Idrettsgren(er)Bandy
HjemmebaneGjøvik stadion
LandNorge

Gjøvik Bandyklubb (stiftet 1936) er et tidligere norsk idrettslag fra Gjøvik som kun drev med bandy. Idretten ble spilt på Gjøvik fra og med begynnelsen av 1930-årene, men i starten som en undergruppe av Gjøvik Skøiteklub. Gjøvik Bandyklubb hadde enkelte fine resultater de første 30 årene av sin levetid og ble lenge regnet som klubben utenfor norsk bandys kjerneområder Drammensdistriktet, Bærum og Oslo som hevdet seg best.[1] Klubben spilte totalt sju sesonger i eliteserien i etterkrigsårene fram til den endelig rykket ned i 1960. Klubben spilte deretter i lavere divisjoner fram til den ebbet ut på begynnelsen av 1990-tallet. Norges Bandyforbund vedtok i 2012 å arbeide for å reetablere bandy på Gjøvik[2] og i oktober samme år bestemte de seg i Gjøvik for å prøve å blåse liv i bandy'n.[3]

Arve Engebretsen representerte Gjøvik Bandyklubb på det norske landslaget (3 kamper, debut 1952). Flere fotballspillere fra Gjøvik-Lyn har spilt bandy for klubben, deriblant Rolf Bjørn Backe og Tom Henning Hovi.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Arne Riis (18. mai 1961). «Gjøvik Bandyklubb feirer 25-års jubileum». Aftenposten. 
  2. ^ «Kort fra årsmøtet i bandyseksjonen». Norges Bandyforbund. juni 2012. Arkivert fra originalen 11. juli 2012. Besøkt 14. juli 2012. 
  3. ^ Gjøvik Bandyklubb Community