Hopp til innhold

Ghinda

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ghinda
LandEritreas flagg Eritrea
RegionNorthern Red Sea
TidssoneEAT
Befolkning53 000 (2011)
Høyde o.h.962 meter
Politikk
BorgermesterAmna Haji Osman
Posisjonskart
Ghinda ligger i Eritrea
Ghinda
Ghinda
Ghinda (Eritrea)
Kart
Ghinda
15°27′00″N 39°05′00″Ø

Ghinda er en by i Northern Red Sea-regionen i Eritrea. Den ligger mellom Asmara og Massawa.

Ghinda er et område hvor det dyrkes frukt og grønnsaker. De fleste av befolkningen som bor i Ghinda er Tigre folket. Ghinda er sentrum for det Tigre folket og 100% av Tigre folket er sunni muslimer. De første sitrusplantasjene ble opprinnelig plantet av Carlo Cavanna, en italiener fra Centenaro som ledet byggingen av den eritreiske jernbanen under det italienske styret.

Ghinda og den eritreiske revolusjonen. Byen Ghinda var også vitne til moderne kriger mellom de etiopiske fiendestyrkene og de eritreiske revolusjonære krigerne, og en av de mest berømte av disse slagene er overføringsprosessen, der Ghinda hadde tilstedeværelse, da dens strategiske beliggenhet spilte en viktig rolle i suksessen til operasjonen, som igjen var den siste neglen som revolusjonærene banket inn i den etiopiske fiendens kiste.

Byen Ghinda har gitt tusenvis, av sin egen innbyggere til de eritreanske frigjøring grupper, ettersom de ikke var revolusjonens gjester, men de bidro heller blant grunnleggerne av revolusjonen og fikk landet sitt fri fra den Etiopisk kolonis fienden. Selv om etiopisk kolonist makten hadde fulle støtte fra Sovjetiske union, USA, Storbritannia og mange andre stater, men eritreinske frigjøringskrigere fikk sitt land fra fiender med makt uansett støtten de har hatt, ble kaste ut etiopiske kolonister fra Eritrea.