GetBackers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Get Backers er en mangaserie skrevet av Yuya Aoki og illustrert av Rando Ayamine.

Serien ble publisert mellom 1999 og 2007. Den oppnådde stor suksess, og det ble utgitt hele 39 bøker i serien.

Det ble laget en animert TV-serieversjon av serien i 2002 som gikk i omtrent ett år over 49 episoder. Den gikk opprinnelig i Japan, men gjennom Animax har serien nådd andre deler av verden som Øst-Asia, Sørøst-Asia, Sør-Asia og Sør-Amerika.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Serien forteller historien om Ginji Amano og Ban Mido, individer kjent som «GetBackers» som hovedsakelig arbeider i Shinjuku, Tokyo. Mot et gebyr forsøker de å gjenopprette tapte eller stjålne gjenstander for klienter. Men dette fører dem ofte inn i forskjellige bisarre og farlige situasjoner. Gjenstandene de blir satt til å få tak i varierer fra forvunnede videospill til feil-plasserte komponenter fra en atombombe. Handlingen dreier seg for det meste om deres mange eventyr, ofte komplisert av deres vanskelige, individuelle fortid og et mystisk område kjent som «Infinity Fortress»

Et konglomerat av nedlagte og falleferdige bygninger ble samlet for å danne et selvstendig habitat. Limitless Fortress er delt inn i tre spesifikke nivåer: Lower Town, Beltline og Babylon City. Lower Town har flere lag som også strekker seg under bakkenivå. Beltline, det farligste området i The Limitless Fortress, kontrolleres av Der Kaiser - Bans far. Babylon City, det øverste nivået av Limitless Fortress, påstås å være hvor «Brain Trust» holder til og er hjemmet til Ginjis mor. Babylon City er det folk betrakter som den virkelige verden, med alt annet var en virtuell virkelighet.

Bare de som har vunnet Ogre Battle kan gå inn i Babylon City. Der kan folk forandre verden slik de finner passende. Både Ban og Ginji reiser til en festning sammen med Ban som ønsker å redde en kidnappet Himiko fra Kagami, og Ginji finner en mulighet til å endelig møte moren sin. Når de går til Beltline, møter GetBackers også forskjellige krigere som tar ordre fra en skapning kjent som «Voodoo King» fra Babylon City. Denne voodoo-kongen ønsker å få tak i tre «nøkler» som skal hjelpe ham å låse opp portene fra Babylon City forseglet av Bans bestemor for flere år siden.

Etter å ha funnet de tre nøklene: Shidos kimær-ånd, Himikos speil og GetBackers, blir Voodoo-kongen møtt av Ginji, Thunder Emperor sitt alter ego angriper ham i et sammenstøt som ødelegger Voodoo-kongen, og får Raitei til å forsvinne for alltid. Etter dette møter Ban og Ginji hverandre i Ogre Battle, med Ban som gir opp - imponert over Ginjis vilje. Ginji reiser til Babylon City hvor han møter sin mor fra et parallelt univers, som forklarer hvordan hun opprinnelig skapte festningen og dens omverden. Etter en diskusjon mellom dem, forblir festningens verden uendret bortsett fra at alle de virtuelle menneskene som lever blir virkelige vesener.