Gerard Way

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Gerard Way
Gerard Arthur Way
Født 9. april 1977 (38 år)
USA Belleville, New Jersey, USA
Summit
Ektefelle Lyn-Z
Bror Michael Way
Yrke Musiker og tegneserieforfatter.
Statsborger i USA
Kallenavn Gee
Instrument Vokalist
Band
My Chemical Romance

Gerard Arthur Way (født 9. april 1977), er en amerikansk musiker.

Han var vokalist i bandet My Chemical Romance og er broren til Mikey Way, som spilte bassgitar i samme band. Moren heter Donna Lee Way og kommer fra Italia. Faren heter Donald James Way og er halvt skotsk.

Gerard vokste opp i Belleville, New Jersey. Som liten var han avstandsforelsket i skuespilleren Christina Ricci, som bodde i nærheten av ham.[trenger referanse]

Da han gikk i fjerde klasse på barneskolen var Gerard med i stykket 'Peter Pan', hvor han spilte tittelrollen og sang. Dramalæreren ble veldig imponert over stemmen hans, og ville gjerne ha ham med på alle stykkene som inkluderte sang. Gerard forteller også i 'Life On The Murder Scene' at mormoren Elena sydde kostymet til ham, som blant annet bestod av grønne tights. Mormoren var også den som lærte ham å skrive, synge og opptre. Låten Helena handler om henne.

Før My Chemical Romance ville Gerard bli kunster, og han har en bachelorgrad i 'Fine Arts' fra School of Visual Arts i New York. I 2001 prøvde Gerard å selge den animerte TV-serien The Breakfast Monkey til Cartoon Network, men de avslo fordi den ifølge han selv var for lik en serie som allerede ble produsert på det tidspunktet. Gerard ga ut den seksdelte tegneserien The Umbrella Academy i løpet av høsten 2007.

Den 11. september 2001 var Gerard vitne til terroraksjonen mot World Trade Center da han var på vei til jobben sin som tegneserietegner. Dette gikk sterkt inn på ham, og fikk han til å innse at han virkelig ville gjøre noe meningsfylt med livet sitt. Gerard fikk med seg Ray Toro og Matt Pelissier (senere erstattet med Bob Bryar)], og sammen spilte de inn My Chemical Romances første sang, 'Skylines and Turnstiles'. Denne sangen handler om nettopp terrorangrepet. Senere ble også Frank Iero og Gerards bror Mikey Way med i bandet.

I 2003 ble Gerard Way rammet av voldsomme depresjoner.[trenger referanse] Dette bidro til å føre til en sterk avhengighet av ulike rusmidler, og med tiden utviklet Gerard en vane som gikk ut på å innta store mengder alkohol før bandet spilte konserter. Til slutt fant Gerard ut at dette ikke var den rette måten å løse problemene sine på, og han har vært edru siden 11. august 2004.[trenger referanse]

3. September 2007, etter en konsert i Colorado. Giftet Gerard seg med Lyn-Z, bassisten i bandet Mindless Self Indulgence. Nå bor han i Los Angeles med kona og deres datter Bandit Lee Way (født 27. mai 2009).