George Miller (komiker)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
George Miller
FødtGeorge Wade Dornberger
28. juni 1941
SeattleRediger på Wikidata
Død5. mars 2003 (61 år)
Los Angeles, California
Beskjeftigelse stand-up komiker
Nasjonalitet Amerikansk
IMDbIMDb

George Miller (født George Wade Dornberger 28. juni 1941 i Seattle, Washington, død 5. mars 2003 Los Angeles, California) var en amerikansk stand-up-komiker. Han begynte med stand-up i en alder av 21 år og fikk sin TV-debut på The Tonight Show starring Johnny Carson i 1976.

Han begynte å opptre på The Comedy Store i Los Angeles og delte scene med mange andre stand-up-komikere som senere skulle vise seg å bli noen av de ledende komikerne i USA, blant annet hans gode venn David Letterman, Jerry Seinfeld og Michael Keaton.

Han var gjest både på Late Night with David Letterman og Late Show with David Letterman hele 56 ganger.

I 1979 kom han og flere andre komikere i konflikt med The Comedy Store og nektet å opptre der mer. David Letterman, en av George Millers nærmeste venner, var på den tiden fast gjesteprogramleder for The Tonight Show starring Johnny Carson og var programleder hver mandag for Johnny Carson, som noen år tidligere hadde fått ny kontrakt av NBC som ga ham mer penger og mer fri. Letterman trengte et sted å prøve ut vitsene sine så av den grunn boikottet han ikke The Comedy Store. En kveld kom George Miller for å se på sin venn opptre, men klubbens eier likte ikke det og ringte politiet og fikk ham kastet ut. Etter at Dave hørte hva som hadde skjedd, opptrådte han aldri mer på The Comedy Store, ifølge Miller.

Han vokste opp i Seattle sammen med sin mor, Helen, som oppdro ham alene etter at faren hans hadde forlatt dem da George bare var et spedbarn.

Før George Miller begynte som stand-up-komiker, spilte han billiard og var blant de 20 som spilte inn mest penger i Seattle-området. Han mente selv at han ikke var mer enn en middels biljardspiller.

Moren hans var aldri noe begeistret for at han spilte biljard på heltid, så da han fikk jobben som komiker på The Comedy Store, fortalte han at han antageligvis ikke kom til å spille billiard noe mer. Hun spurte: «Å, hva er det du har tenkt å begynne med?». «Jeg skal fortelle griste vitser til fulle folk i et mørkt lokale», svarte han. «Ja, det er så mye bedre», svarte hun ironisk, og var kanskje ikke like entusiastisk som det George var over karrieren som stand-up-komiker.

Han hadde leukemi og døde av en blodpropp i hjernen 5. mars 2003 ved UCLA Medical Center i Los Angeles.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «George Miller, 61, a Stand-Up Comedian» (engelsk). New York Times. Besøkt 26. januar 2010. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]