George Kennedy Young

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
George Kennedy Young
Født1911[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Dumfriesshire
Død1990[1][2][4]Rediger på Wikidata
London
BeskjeftigelseMilitært personell Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversity of St Andrews
Université de Bourgogne
NasjonalitetStorbritannia
Det forente kongerike Storbritannia og Irland
UtmerkelserMedlem av Den britiske imperieordenen
Følgesvenn av Order of the Bath

George Kennedy Young (født i 1911 i Dumfriesshire, død i 1990 i London) var en visedirektør for den britiske etterretningstjenesten Secret Intelligence Service (SIS), og senere var han involvert innen britisk politikk på høyresiden. Han satt også bankmann for en kortere periode.

Young ble utdannet ved St. Andrews University, Dijon University, University of Giessen, og Yale University. I 1940 fikk han et militært oppdrag som offiser i kongens regiment, men ble senere overført til britisk etterretning. Han har en lavere akademisk grad fra hans studier i Skottland. Han har for hans tjenester til landet sitt blitt tildelt en Order of the British Empire. Han har også fått The Most Honourable Military Order of the Bath (Order of the Bath).

Før utbruddet av den andre verdenskrig var han en del av redaksjonen i avisen Glasgow Herald, og etter at krigen var avsluttet meldte han seg til utenriksdepartementet i Storbritannia, og han tjenestegjorde som diplomat i Wien, Midtøsten og fra 1953, arbeidet han i Whitehall, der han spesialiserte seg på forsvars-etterretning. Hans misnøye med Macmillan og hans regjering ledet ham til å trekke seg fra rollen som nestleder for SIS i 1961.

Etter den andre verdenskrigen, arbeidet Young for en kortere periode innen journalistikken, før han returnerte til SIS der han ble ansatt som sjef for den britiske etterretnings-stasjonen i Wien, hvor han var involvert i de fleste hemmelige agentene og deres operasjoner i det sørøstlige Europa under den kalde krigen.

I 1953 ble Young tilbakekalt til London for å ta over som direktør for Secret Intelligence Service og i 1956, under Suez-krisen, ble han igjen satt til å lede Storbritannias operasjoner i Midtøsten. I 1959 ble han utnevnt til visesjef for det britiske Secret Service. Han forlot endelig etterretningstjenesten og pensjonerte seg i 1961.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «George Kennedy Young», Identifikator for National Portrait Gallery (London) mp148156[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Oxford Dictionary of National Biography, oppført som George Young, Oxford Biography Index Number 40179[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Faceted Application of Subject Terminology, oppført som George K. Young, FAST-ID 1433094, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ a b Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w62j6vxp, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]