Hopp til innhold

Georg Luger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Georg Luger
Født6. mars 1849Rediger på Wikidata
Steinach am Brenner
Død22. des. 1923Rediger på Wikidata (74 år)
Schöneiche bei Berlin
BeskjeftigelseOppfinner, gründer, ingeniør, børsemaker Rediger på Wikidata
Utdannet vedVienna Business School, Hamerlingplatz
NasjonalitetØsterrike

Georg Luger (født 6. mars 1849 i Steinach am Brenner i Østerrike, død 22. desember 1923 i Berlin) var en tysk våpenkonstruktør og oppfinner av den berømte parabellumpistolen.

Hans far, Bartholomaeus Luger, var kirurg. Familien flyttet kort etter Georgs fødsel til Italia, hvor han gikk på skolen i Padova. Senere reiste Georg Luger tilbake til Østerrike for å gå på handelsskolen i Wien.

17 år gammel, den 19. desember 1867, meldte han seg frivillig til krigstjeneste ved det 78. regiment. Han ble 1. juni året etter forfremmet til korporal på grunn av sine gode ferdigheter i fekting, svømming, telegrafi og utdannelse av nye rekrutter. Han var en fremragende skytte, og fikk derfor spesialutdannelse ved den militære skolen for ildvåpen. Der fikk han interessen og de nødvendige ferdigheter for sitt senere arbeid med å utvikle det automatiske etterladningssystemet for parabellumpistolen.

Han trådte ut av aktiv militær tjeneste i 1871, og arbeidet som bankansatt i Wien og senere i styret for den britiske Royal Jockey Clubs.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]