George Keller

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Georg Keller»)
Hopp til navigering Hopp til søk
George Keller
Født10. feb. 1953Rediger på Wikidata (70 år)
Beskjeftigelse
NasjonalitetNorge
UtmerkelserSpellemannprisen for årets barneplate (1981) (for: Det by'ner nå!, sammen med: Trond-Viggo Torgersen)
Musikalsk karriere
InstrumentPiano, vokal
Aktive år1974
Nettstedhttp://georgekeller.com/
IMDbIMDb

George Keller (født 10. februar 1953 i Trondheim) er en norsk musiker (piano, fiolin, gitar og mellotron), produsent og låtskriver. Han er også kjent som Georg Keller.[1]

1970-tallet og starten av 1980-tallet ga han ut fire album under sitt eget navn eller som George Keller Band. Han ga ut albumet Let's Move Together sammen med Anita Skorgan. Han produserte også et album for Skorgan.

På slutten av 1970-tallet samarbeidet han med Trond-Viggo Torgersen som låtskriver og produsent på albumene Bare barn er barn og Det by'ner nå!. For det andre albumet fikk de Spellemannprisen 1981 i klassen barneplate. Han har dessuten samarbeidet med artister som Ole Paus, Trond Granlund og ZOO. Keller er bosatt i København og jobber med å komponere filmmusikk.[2]

Medlemmer Georg Keller Band[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Singler

Deltar på[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Rockheim. «George Keller « Rockipedia». Rockipedia. Arkivert fra originalen 17. august 2017. Besøkt 17. august 2017. 
  2. ^ Grønneberg, Anders (19. november 2016). «Duoen har skrevet noen av våre største hits – og nå er de tilbake». Dagbladet.no (norsk). Besøkt 17. august 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]