Gemma Ward

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gemma Ward
Gemma Louise Ward
FødtGemma Louise Ward
3. nov. 1987Rediger på Wikidata (36 år)
Australias flagg Perth, Vest-Australia, Australia
BeskjeftigelseModell, skuespiller, filmskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedShenton College[1]
NasjonalitetAustralia
Høyde1,79m
Hårfargeblond
Øyefargegrønn
Mål81-60-89

Gemma Ward (født 3. november 1987) er en australsk supermodell og skuespillerinne.

Karriere[rediger | rediger kilde]

16 år gammel ble Ward den yngste modellen som ble listet som en av de ni «it girls» i modellverdenen kåret av amerikanske Vogue. Hun har gått på catwalken for mange designere som Versace, Gucci, Chanel, Valentino, Alexander McQueen og mange flere. Hun har også vært med i reklame for Prada-vesker som kunne sees i magasiner over hele verden sommeren 2007.

Ward har prydet forsidene på magasiner som Vogue, W og TIME Magazines «Stil og design»-nummer. I september 2004 ble Ward den yngste motemodellen som har vært på forsiden av den amerikanske utgaven av Vogue. I tillegg var hun den første modellen som ble avbildet på omslaget av magasinet Teen Vogue. Til sammen har hun vært på coveret til 24 Vogue-magasiner verden over.

Hun har arbeidet for Balenciaga, Burberry, Calvin Klein, Christian Dior, Dolce & Gabbana, Hermes, Jean-Paul Gaultier, Jil Sander, Jill Stuart, Karl Lagerfeld, Louis Vuitton, Prada, Swarovski, Valentino og Yves Saint-Laurent.

Av Forbesmagasinet ble hun i juli 2007 kåret til den tiende best betalte modellen i verden etter Daria Werbowy, Karolina Kurkova, Natalia Vodianova, Carolyn Murphy, Alessandra Ambrosio, Adriana Lima, Heidi Klum, Kate Moss og Gisele Bundchen.

I 2008 spilte hun rollen som Jackie i filmen The black balloon

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Who's Who in Australia[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]