Geir Rune Engan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Geir Rune Engan
Født18. september 1959 (59 år)
Beskjeftigelse Sanger
Nasjonalitet Norge

Geir Rune Engan (født 18. september 1959) er en norsk låtskriver og musiker (vokal og gitar) fra Flå i Melhus kommune. Han er til dags dato bosatt på Ler.

Geir Rune Engan debuterte som soloartist i 2008 med rock/country-albumet Snøkrystall. Under innspillingen bidro blant andre Hans Bollandsås som er sønn av en av Engans barndomsvenner.

I de senere år har Geir Rune Engan blant andre spilt med et band bestående av Morten Eggen (bass), Morten K. Strand (gitar og vokal), Brage Stølan (tangenter og vokal), Bjørnar Mosand (trommer) og Kim Ulriksen (trommer).

Tidligere har Geir Rune Engan vært kjent for bandene GR Engan & The Pub og bluesbandet Black Cat Bones. Særlig sistnevnte høstet bred anerkjennelse i norges bluesmiljø på 90- og 00-tallet, og ga ut albumet Movin' and Groovin' i 1996. Black Cat Bones besto foruten Geir Rune Engan av Morten Eggen på bass og Håvard Sterten på trommer. Dag Bårdstu var i en periode også med i bandet på orgel og piano.

I 2012 gjenoppsto Black Cat Bones som blues-trio, denne gang med Geir Rune Engan på gitar og vokal, Morten Eggen på bass og Bjørnar Mosand på trommer.

Geir Rune Engan jobber med et nytt soloalbum i Haltbrekkleret studio og Tyrirot studio på Ler, som ventes utgitt i 2016.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.