Gankutsuou

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gankutsuou
巌窟王
(Gankutsuō)
DemografiSeinen
Sjanger Seinen, Romantisk, Drama, Sci-fi, Fantasy.
Anime
Regissør Mahiro Maeda
Studio GONZO
Kanal Japans flagg Animax, TV Asahi
USAs flagg ImaginAsian TV
Periode 5. oktober 200429. mars 2005
Episoder 24

Gankutsuou: Greven av Monte Cristo (巌窟王|, Gankutsuō) er en japansk anime som er delvis basert på Alexandre Dumas' roman om Greven av Monte Cristo.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Handlingen er lagt til år 5053. De to stormaktene er planeten Jorden, og det romvesen-dominerte østlige imperiet. De to stormaktene har vært i krig over en lengre periode. Under et besøk i byen Lune sammen med barndomsvennen Baron Franz d'Epinay, møter Viscount Albert de Morcerf en mystisk adelsmann kalt Greven av Monte Cristo. Etter at greven hjelper Franz med å redde Albert fra en gjeng kidnappere, introduserer Albert greven for samfunnet i Paris. Dette inkluderer Alberts far general Fernand de Morcerf, og hans kone Mercedes. Den mektige bankmannen Baron Jullian Danglars, hans kone Victoria, og deres datter og Alberts forlovede Eugénie. Samt Gérard de Villefort, hans nåværende kone Héloïse, og hans første kones datter Valentine. Albert møter senere grevens markise Andrea Cavalcanti, en flamboyant adelsmann som raskt erstatter Albert som Eugénies forlovede gjennom grevens innflytelse.

I løpet av historien blir greven avslørt for å egentlig være Edmund Dantes, en tidligere sjømann og Mercedes sin første kjærlighet. Tjue år tidligere ble Edmund anklaget for et drap av sine antatte venner Danglars og Fernand. Edmund sitter deretter uskyldig fengslet i Château d'If av Villefort, som forsøkte å beskytte seg selv fordi han var tilknyttet en politisk konspirasjon. Ved hjelp av et demonisk vesen kalt Gankutsuou som lå på lur Château i d'If, klarte Edmund å stikke av. Han begynte deretter å forvandle seg til en greve.

Greven forpliktet seg til å hevne seg mot alle dem som gjorde ham urett, og orkestrerte Alberts kidnapping for å innynde seg selv for det parisiske samfunnet. Grevens hevn mot fiendene hans spenner over flere fronter. Greven manipulerer hendelser for å ødelegge Dangler. Albert hjelper Eugénie å stikke av fra Paris, og de to innrømmer kjærligheten til hverandre. Med Villefort sørger greven først for at Héloïse skal forgifte Valentine, som hun er misunnelig på.

Valentine blir reddet og reiser til Marseilles sammen med sin elsker Maximilien Morrel med Franz sin hjelp. Greven sørger så for at Héloïse skal forgifte seg selv, og gjør henne sprø. Villefort angriper greven, og blir deretter stilt for retten. Andrea dukker opp og avslører seg som den uekte sønnen til Villefort og Victoria, og forgifter Villefort som hevn for å bli forlatt. Giften driver Villefort til vanvidd, like etter at greven avslører de egentlige motivene sine. Albert utfordrer Greven til en duell for familiens ære.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]