Galeruca pomonae

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search


Galeruca pomonae
Galeruca pomonae
Galeruca pomonae
Vitenskapelig(e)
navn
:
Galeruca pomonae
(Linnaeus, 1758)
Tenebrio pomonae
Galeruca cretica
Adimonia erratica
Chrysomela rustica
Tenebrio pomonae
Norsk(e) navn: -
Hører til: trådbladbiller ,
bladbiller,
biller
Habitat: på planter, på grus og sandmark
Utbredelse: Europa, Asia
finnes i Norge

Galeruca pomonae er en bille som tilhører familiegruppen bladbiller (Chrysomelidae). Den er utbredt i Europa og østover i Asia.[1] Den finnes i Norge.

Galeruca pomonae er mellom 6-12 mm lang. Den har et svart hode, halsskjoldet (pronotum) er brunlig, dekkvingene er olivengrønn. Bein er mørke. Kroppen er oval som bladbillene ofte er. Oversiden har en ganske grov punktur, dekkvinger med lengderibber.

Galeruca pomonae tilhører gruppen av insekter med fullstendig forvandling (holometabole insekter), som gjennomgår en metamorfose i løpet av utviklingen. Larvene er radikalt forskjellige fra de voksne i levevis og i kroppsbygning. Mellom larvestadiet og det voksne stadiet er et puppestadie, en hvileperiode, der billens indre og ytre organer endres. Både larvene og de voksne (imago) billene lever av å spise blad på ulike planter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Fauna Europaea besøksdato: 14. februar 2010

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Lindroth, C.H. 1993. Våra skalbaggar och hur man kãnner igen dem (opptrykk av opprinnelig tre hefter (1942-1945. Bonnier forlag.) Fãltbiologerna. ca. 240 sider. ISBN 91-85094-722

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]