Galeria Łódzka

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Galeria Łódzka sett fra nordsiden

Galeria Łódzka («Łódź-galleriet») er et varehus i sentrum av Łódź ved Józef Piłsudskis allé 15/23, ikke langt vekk fra Piotrkowska-gaten.

Varehuset ble åpnet den 24. oktober 2002. Det ble bygd av det polske firmaet Strabag Polska, mens investoren er tyske ECE Projektmanagment Polska.

Handelsgalleriet knytter med sin arkitektur an til de nærliggende postfabrikkbygningene, skjønt det er en helt ny konstruksjon. Det har fire etasjer og form som bokstaven «L». Varehuset er bygd på et område som skråner nedover i retningen nord – sør. Derfor blir det første nivået fra den nordlige inngangen andre etasje i forhold til den sørlige.

Bygningen omgis av en fire etasjer høy, tildekket parkeringsplass med plass til 1400 bilder. Handelsområdet utgjør 40 000 m³. Inne finnes et kjøpesenter, rundt 170 butikker og flere restauranter.

Galeria Łódzka ble i 2002 prisbelønt av Den polske arkitektforening, og i 2004 fikk den tildelt European Shopping Centre Award-prisen fra International Council of Shopping Centres. Begrunnelsen var den dyktige innkomponeringen i bysentrumets infrastruktur, interessante arkitektur og riktige adgang for biler og annen transport.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Varehusets hjemmeside