GNAT (GNU Ada)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

GNAT (GNU NYU Ada Translator) er GNUs implementasjon av programmeringsspråket Ada. GNAT følger alle standarder for Ada – Ada 83, Ada 95 og Ada 2005, og har også eksperimentell støtte for den fremtidige standarden Ada 2012.

Arbeidet med kompilatoren startet i 1992, da United States Air Force inngikk en kontrakt med New York University om å bygge en utgave av Ada med åpen kildekode, som skulle være til hjelp i oppbyggingen av den kommende Ada 95-standarden. Kontrakten krevde at Ada-kompilatoren skulle tilhøre Free Software Foundation og distribueres under GNU General Public License. GNAT ble offisielt anerkjent i 1995.

I 1994 og 1996 opprettet de opprinnelige programmererne bak GNAT to søster-selskaper: Ada Core Technologies i New York City og ACT-Europe i Paris. Disse selskapene fortsatte arbeidet med å utvikle kommersiell støtte for GNAT. I 2004 ble selskapene fusjonert og forandret navn til AdaCore.

Den 2. oktober 2001 ble kildekoden til GNAT tilføyd GCC CVS. Den siste versjonen som ble utviklet adskilt fra Gnu Compiler Collection var GNAT 3.15p, lansert den 2. oktober 2002, og skrevet ved hjelp av GCC 2.8.1.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]