GE Capital Aviation Services

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
GE Capital Aviation Services
General Electric logo.svg
Org.formAksjeselskap(llc)
BransjeFinansielle tjenester
Etablert1964
HovedkontorStamford
Produkt(er)Wet lease
Antall ansatte170
Nettstedhttp://www.gecas.com/
KLM Boeing 737-400

GE Capital Aviation Services (GECAS) er et amerikansk leasingselskap for utleie av fly. Selskapet holder til i Stamford i Connecticut og ble grunnlagt i 1964.

GECAS er et selskap innen det omfattende konglomeratet General Electric. GECAS kjøper fly fra produsenter som Airbus og Boeing og leier dem tilbake til flyselskaper på dry lease-vilkår, vanligvis på avtaler som omfatter en leietid på tre til fem år. En variant; GECAS kjøper fly fra selskaper som igjen leier de samme tilbake og dermed frigjøres bunden kapital.

GECAS viktigste konkurrent er International Lease Finance Corporation,[trenger referanse] selv om det er andre aktører i markedet, som Aviation Capital Group, AerCap, Babcock & Brown Aircraft Management og Royal Bank of Scotland Aviation Capital som de også konkurrerer med. GECAS er den største i marked et hva angår antall fly. Porteføljen omfattet ved inngangen av 2005, 1 450 større passasjerfly som leies ut til mer enn 230 flyselskap verden over. Praktisk talt alle hadde motorer fra General Electric.[trenger referanse]

GECAS er storkunde hos Boeing og plasserte i 2007 en ordre for 15 Boeing 777 og 24 Boeing 737-800 i en kontrakt som beløper seg til 5,34 milliarder US dollar. Flyene skal leveres mellom 2008 og 2010.[1] GECAS har allerede sikret seg leietakere til de fleste av disse flyene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «GE places $5bn Boeing plane order». BBC News. Besøkt 22. januar 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]