Fulham LFC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fulham WFC
Fulham Women Football Club
Nettsidehttp://fulhamwfc.synthasite.com/
Oppløst2010
Idrettsgren(er)Fotball
HjemmebaneThe Gore (2 500)
LigaFA Women's Premier League Southern Division
Seriemester2002/03
Cupmester2001/02, 2002/03
LandStorbritannia
StedLondon
Administrasjon
HovedtrenerEnglands flagg Mark Saunderson
Hjemmedrakt
Bortedrakt

Fulham Women Football Club, også kjent som Fulham Ladies Football Club, er en tidligere kvinnelig fotballklubb fra Fulham i London. Laget spilte kampene sine i Burnham, litt over 3 mil vest for Fulham. Laget var tidligere assosiert med Fulham FC.

Fotball i Fulham startet med laget Friends of Fulham, et lag bestående av assosierte og fans av Fulham, som vant cupfinalen i 1985. Da dette laget ble lagt ned, så Fulham FC det som nødvendig å danne et nytt lag, ettersom kvinnefotball hadde blitt populært i begynnelsen av 90-tallet. I 1993 ble dermed Fulham LFC dannet.

Laget kjempet seg oppover systemet omtrent samtidig som herrelaget. Fulham LFC ble en suksess allerede i 2000, mye på grunn av at Mohamed Al-Fayed profesjonaliserte laget, som fortsatt tilhørte den tredje øverste divisjonen. Laget kom til finalen i cupen allerede i 2001, men tapte for Arsenal LFC. Flere dyktige spillere fra både England og andre steder ble med, og Fulham rykket opp i 2002 med overlegne 234-6 i målforskjell og uten poengtap. De vant også FA-cupfinalen det året. I sin første sesong vant laget Premier League National Division og begge cupene. Det var flere nordmenn involvert i klubben; Gaute Haugenes var trener, og Margunn Haugenes og Marianne Pettersen var spillere.

Sesongen ble imidlertid avsluttet med at Al-Fayed trakk profesjonellstatusen, og klubben gikk tilbake til å være halvprofesjonell. Fulham var i sin neste sesong relativt sterk, og greide en tredjeplass tre poeng fra seieren. I Mesterligaen 2003-04 kom de til kvartfinalen, der de tapte klart mot 1. FFC Frankfurt. Blant de som forsvant var Margunn og Gaute Haugenes (Marianne Pettersen forsvant allerede i 2002), og de tok med seg Una Nwajei over til Amazon Grimstad. Også Kristy Moore og Katrine Pedersen ble med over til Norge, men de dro til Fløya.

Den halvprofesjonelle statusen førte til spillerflukt, og Fulham rykket stadig nærmere nedrykk. I 2006 trakk Fulham FC seg, og klubben sto på bar bakke, men med National Division-lisens. Imidlertid rykket de ned i 2007. De rykket opp i 2008, men ned igjen i 2009, og igjen i 2010. Som resultat av nedrykket, ble Fulham LFC oppløst.