Fruitvale Station

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fruitvale Station
Generell informasjon
SjangerBiografi
Drama
Utgivelsesår2013
Prod.landUSA
Lengde85 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRyan Coogler
ProdusentNina Yang Bongiovi
Forest Whitaker
ManusforfatterRyan Coogler
MusikkLudwig Göransson
SjeffotografRachel Morrison
KlippClaudia Castello
Michael P. Shawver
Foran kamera
MedvirkendeMichael B. Jordan
Melonie Diaz
Octavia Spencer
Kevin Durand
Chad Michael Murray
Ahna O'Reilly
Annen informasjon
Filmformat1,85:1
Prod.selskapThe Weinstein Company
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Fruitvale Station er en amerikansk biografisk dramafilm fra 2013. Filmen er skrevet og regissert av Ryan Coogler, og har Michael B. Jordan i hovedrollen som Oscar Grant.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen tar for seg den sanne historien om Oscar Grant (Michael B. Jordan), en 22-årig mann fra San Francisco Bay Area, som våkner opp på morgenen den 31. desember 2008 med følelsen at noe er annerledes akkurat den dagen. Han vet ikke hva det er, men han tar det som et tegn på at det er på tide å rette på feilene i livet sitt. Fra nå av vil han være en bedre sønn for moren, som har bursdag på nyttårsaften; en bedre partner for kjæresten, som han ikke har vært helt ærlig mot i det siste; og han vil være en bedre far for deres fire år gamle datter, T.

Det starter bra for Oscar, men mens dagen går sin gang, innser han at endringene ikke kommer til å bli lett å gjennomføre. Han krysser vei med venner, familie og fremmede, og for hvert møte ser vi at det er mye mer ved Oscar enn førsteinntrykket skulle tilsi. Men møtet med politimennene på Fruitvale BART-stasjonen skulle bli hans siste den dagen, og hendelsene der ryster Bay Area til bristepunktet, og gjør hele nasjonen til vitner til historien om Oscar Grant.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Annet[rediger | rediger kilde]

  • Kevin Durand og Chad Michael Murray spiller de to politimennene som var involverte i drapet på Grant. Navnene på de to karakterene ble endret for filmen.
  • The Weinstein Company kjøpte rettighetene til filmen for 2,5 millioner dollar to dager etter at den debuterte på Sundance filmfestival i januar 2013.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]