Fruitvale Station

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Fruitvale Station
Generell informasjon
Sjanger Biografi
Drama
Nasjonalitet USA
Utgitt 2013
Lengde 85 min.
Språk Engelsk
Produksjon
Regissør Ryan Coogler
Manus Ryan Coogler
Produsent Nina Yang Bongiovi
Forest Whitaker
Musikk Ludwig Göransson
Sjeffotograf Rachel Morrison
Klipp Claudia Castello
Michael P. Shawver
Medvirkende Michael B. Jordan
Melonie Diaz
Octavia Spencer
Kevin Durand
Chad Michael Murray
Ahna O'Reilly
Annen informasjon
Filmformat 1,85:1
Filmselskap The Weinstein Company
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Fruitvale Station er en amerikansk biografisk dramafilm fra 2013. Filmen er skrevet og regissert av Ryan Coogler, og har Michael B. Jordan i hovedrollen som Oscar Grant.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen tar for seg den sanne historien om Oscar Grant (Michael B. Jordan), en 22-årig mann fra San Francisco Bay Area, som våkner opp på morgenen den 31. desember 2008 med følelsen at noe er annerledes akkurat den dagen. Han vet ikke hva det er, men han tar det som et tegn på at det er på tide å rette på feilene i livet sitt. Fra nå av vil han være en bedre sønn for moren, som har bursdag på nyttårsaften; en bedre partner for kjæresten, som han ikke har vært helt ærlig mot i det siste; og han vil være en bedre far for deres fire år gamle datter, T.

Det starter bra for Oscar, men mens dagen går sin gang, innser han at endringene ikke kommer til å bli lett å gjennomføre. Han krysser vei med venner, familie og fremmede, og for hvert møte ser vi at det er mye mer ved Oscar enn førsteinntrykket skulle tilsi. Men møtet med politimennene på Fruitvale BART-stasjonen skulle bli hans siste den dagen, og hendelsene der ryster Bay Area til bristepunktet, og gjør hele nasjonen til vitner til historien om Oscar Grant.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Annet[rediger | rediger kilde]

  • Kevin Durand og Chad Michael Murray spiller de to politimennene som var involverte i drapet på Grant. Navnene på de to karakterene ble endret for filmen.
  • The Weinstein Company kjøpte rettighetene til filmen for 2,5 millioner dollar to dager etter at den debuterte på Sundance filmfestival i januar 2013.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]