Fruits Basket

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Fruits Basket
フルーツバスケット
(Furūtsu Basuketto)
Sjanger Fantasi, Drama, Romanse
Manga
Manus Natsuki Takaya
Utgiver Hakusensha
Magasin Hana to Yume
Periode januar 1999november 2006
Volum 23
Anime
Regissør Akitaro Daichi
Studio Studio Deen
Kanal TV Tokyo
Periode 5. juli 200127. desember 2001
Episoder 26

Fruits Basket (フルーツバスケット, Furūtsu Basuketto, omtales også som Furuba), på norsk Fruktkurv, er en japansk anime og shojo manga av Natsuki Takaya. Mangaen gikk opprinnelig i bladet Hana to Yume (utgitt av Hakusensha) fra januar 1999. Det er totalt 136 kapitler fordelt på 23 bøker. I USA er det gitt ut 21 bøker foreløpig. Det ble laget en 26 episoders animeserie som varte fra 5. juli 2001 til 27. desember 2001

Handlingen[rediger | rediger kilde]

Hovedpersonen, Tohru Honda, mistet sin far da hun var veldig ung. Senere, når hun går på videregående, dør moren, Kyoko, i en bilulykke og Tohru velger å bo hos sin bestefar. Etter noen måneder må huset ombygges til et større hus, og hun velger å flytte ut og bo alene i et telt i skogen. En dag før hun drar til skolen går hun forbi et hus eid av Sohma-familien, hvor «prinsen» i klassen hennes, Yuki Sohma, bor. Etter skolen rammer et jordskjelv stedet der teltet hennes står og Sohma famlien tilbyr å gi henne et sted å bo imot at hun lager maten for dem og holder huset ryddig.

Men den samme dagen hun flytter inn finner hun ut at Sohma-familien bærer på en stor hemmelighet; når de blir svake eller blir omfavnet av en person av det motsatte kjønn, forvandles de til et av de tolv dyrene i det kinesiske horoskopet pluss katten. Hva kommer til å skje med Tohru?

Hovedpersoner[rediger | rediger kilde]

Tohru Honda[rediger | rediger kilde]

Tohru Honda, hovedpersonen i serien, fremstilles som en høflig, optimistisk, ekstremt snill og uselvisk jente. Hun er datter av Kyouko Honda og Katsuya Honda, som er død. Ved starten av serien, etter at moren dør i en ulykke, velger hun å bo i et telt istedenfor å bo sammen med sine bestevenner, Arisa Uotani og Saki Hanajima, for å unngå å bli en byrde for dem. Men senere flytter hun inn hos Sohma-familien og bor hos dem. Tohru beskriver seg selv som en person som elsker matlaging og rengjøring. Hun har en gjennomsnittlig høyde, brunt hår og brune øyne.

Kyo Sohma[rediger | rediger kilde]

Kyo Sohma er forbannet av ånden til katten fra den kinesiske dyrekretsen. Hans fulle navn er Kyonkichi og han forvandles til en oransje katt når han blir klemt av det motsatte kjønn, eller når han er under mye stress. Katten er ikke et dyr i den kinesiske dyrekretsen, men legenden sier at katten kunne ha blitt med hvis ikke rotta hadde lurt han. Dette kan være grunnen til at han og Yuki Sohma (rotten) ikke kommer overens og krangler hele tiden. I starten av serien er Kyo litt høyere enn Tohru, men vokser mens serien fortsetter og blir mye høyere. Håret hans er langstrakt lyseoransje og han har en lugg som henger over de oransje-røde øynene hans.

Yuki Sohma[rediger | rediger kilde]

Yuki Sohma er forbannet av ånden til rotten fra den kinesiske dyrekresten. Av klassekameratene er han kjent som «Prince Yuki» eller «Prince Charming», men han er utrolig usikker og hater sitt jenteaktige utseende. Han vet ikke hvordan han skal samhandle med andre mennesker og føler seg stadig ubetydelig. På tross av dette holder Yuki en rolig og samlet holdning mesteparten av tiden, og blir sjelden sint eller opprørt. Han er veldig formell og høflig når han snakker med andre utenom Kyo. Han er like høy som Kyo, har sølvfarget hår og lilla øyne.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]