Fruits Basket

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fruits Basket
フルーツバスケット
(Furūtsu Basuketto)
Sjanger Fantasi, Drama, Romanse
Manga
Manus Natsuki Takaya
Utgiver Hakusensha
Magasin Hana to Yume
Periode januar 1999november 2006
Tankōbonbind 23
Anime
Regissør Akitaro Daichi
Studio Studio Deen
Kanal TV Tokyo
Periode 5. juli 200127. desember 2001
Episoder 26

Fruits Basket (フルーツバスケット, Furūtsu Basuketto, omtales også som Furuba), er en japansk anime og shojo manga av Natsuki Takaya. Mangaen ble publisert av magasinet Hana to Yume (utgitt av Hakusensha) fra januar 1999 til november 2006. Det ble laget en 26 episoders animeserie som varte fra 5. juli 2001 til 27. desember 2001

Handlingen[rediger | rediger kilde]

Hovedpersonen, Tohru Honda, mistet sin far da hun var veldig ung. Mens hun går på videregående dør moren, Kyoko, i en bilulykke og Tohru velger å bo hos sin bestefar. Etter noen måneder må huset til bestefaren ombygges, og hun velger å flytte ut og bo alene i et telt i skogen. En dag før hun drar til skolen går hun forbi et hus eid av Sohma-familien, hvor «prinsen» i klassen hennes, Yuki Sohma, bor. Etter skolen rammer et jordskjelv stedet der teltet hennes står og Sohma famlien tilbyr å gi henne et sted å bo imot at hun lager maten for dem og holder huset ryddig.

Den samme dagen hun flytter inn finner hun ut at Sohma-familien holder på en stor hemmelighet; når de blir svake eller blir omfavnet av en person av det motsatte kjønn, forvandles de til et av de tolv dyrene i det kinesiske horoskopet (inkludert katten).

Hovedpersoner[rediger | rediger kilde]

Tohru Honda[rediger | rediger kilde]

Tohru Honda, hovedpersonen i serien, fremstilles som en høflig, optimistisk, ekstremt snill og uselvisk jente. Hun er datter av Kyouko Honda og Katsuya Honda, som begge er død. Ved starten av serien, etter at moren dør i en ulykke, velger hun å bo i et telt istedenfor å bo sammen med sine bestevenner, Arisa Uotani og Saki Hanajima, for å unngå å bli en byrde for dem. Senere flytter hun inn hos Sohma-familien og bor hos dem. Tohru beskriver seg selv som en person som elsker matlaging og rengjøring. Hun har en gjennomsnittlig høyde, brunt hår og brune øyne.

Kyo Sohma[rediger | rediger kilde]

Kyo Sohma er besatt av ånden til katten fra den kinesiske dyrekretsen. Hans fulle navn er Kyonkichi og han forvandles til en oransje katt når han blir klemt av det motsatte kjønn, eller når han er under mye stress. Katten er ikke et dyr i den kinesiske dyrekretsen, men legenden sier at katten kunne ha blitt med hvis ikke musen hadde lurt han. Dette gjør at han og Yuki Sohma (musen) ikke kommer overens og krangler hele tiden. Håret hans er langstrakt lyseoransje og han har en lugg som henger over de oransje-røde øynene hans.

Yuki Sohma[rediger | rediger kilde]

Yuki Sohma er besatt av ånden til musen fra den kinesiske dyrekretsen. Blant klassekamerater er han kjent som «Prince Yuki» eller «Prince Charming», men han er utrolig usikker og hater sitt feminine utseende. Han vet ikke hvordan han skal samhandle med andre mennesker og føler seg stadig ubetydelig. På tross av dette holder Yuki en rolig og samlet holdning mesteparten av tiden, og blir sjelden sint eller opprørt. Han er veldig formell og høflig når han snakker med andre utenom Kyo. Han er like høy som Kyo, har sølvgrått hår og lilla øyne.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]