Freddy Got Fingered

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Freddy Got Fingered
orig. Freddy Got Fingered
Generell informasjon
Sjanger«Crazykomedie»
Utgivelsesår2001
Prod.landUSA
Lengde87 min / 3 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørTom Green
ProdusentLarry Brezner
ManusforfatterTom Green,
Derek Harvie
MusikkMoby,
The Sex Pistols,
med flere
SjeffotografMark Irwin
Foran kamera
MedvirkendeTom Green,
Marissa Coughlan,
Harland Williams,
Rip Thorn,
Eddie Kaye Thomas
Annen informasjon
Filmformat1,85:1
Filmselskap20th Century Fox
Eksterne lenker

Freddy Got Fingered (2001) er en «crazykomedie» regissert av og med Tom Green i hovedrollen. Noen av scenene i filmen er helt like sketsjer fra hans eget The Tom Green Show.

I filmen spiller Green en tegneserieskaper ved navn Gord som forsøker å få kontrakt for sin egen TV-serie. Gord er også forelsket i en handikappet jente, spilt av Marissa Coughlan, og en bestevenn spilt av Harland Williams, som har valgt en annen livsstil enn Gord ved å ta seg jobb i en bank. Et viktig underhandling er Gords krangel mot faren, og ved et punkt i filmen anklager Gord sin far, forøvrig spilt av Rip Torn, for å ha mishandlet sin yngre sønn, Freddy, spilt av Eddie Kaye Thomas.

Filmen inneholder mye rumpehumor, og blir sett på av mange som den minst smakfulle filmen noen sinne. Den inneholder blant annet et nummer scener med tydelig ekle kroppsfunksjoner, og i tillegg et antall scener med dyresex.

Kinoversjonen av filmen er 87 minutter lang og fikk 18 årsgrense i USA. Som ekstramateriale på DVD-versjonen inkluderte Green en barnevennlig versjon av filmen, klipt ned til å bli tre minutter lang.

Kritikker[rediger | rediger kilde]

Filmen ble sterkt kritisert nesten over hele verden, og mange i USA valgte å gi filmen null stjerner. The Toronto Star laget en ny karakter bare for Freddy Got Fingered, og ga den «minus en av fem stjerner».

En kritiker i The New York Times ga positive kritikker, og sammenlignet filmen med performance art. [1]

Noen mener også at filmen signaliserer den absolutte grensen av hva grov humor kan oppnå. Siden filmens lansering har faktisk ingen, med et mulig unntak av Jackass: The Movie, lignende filmer sluppet gjennom sensuren i USA.

Filmen «vant» fem priser under den 22. Razzie-utdelingen i 2002, og Green opptrådte personlig på utdelingen for å motta prisene.

SitatI'd just like to say to all the other nominees in the audience, I don't think that I deserve it anymore than the rest of you. I'd like to say that, I don't think that it would be true though.Sitat
– Tom Green i takketalen under Golden Raspberry Awards-seremonien i 2002

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]