Francisco Pagazaurtundúa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Francisco Pagazaurtundúa
Francisco Pagaza.jpg
Født30. okt. 1895Rediger på Wikidata
SanturtziRediger på Wikidata
Død18. nov. 1958Rediger på Wikidata (63 år)
MadridRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Fotballspiller[1], fotballtrenerRediger på Wikidata
Nasjonalitet SpaniaRediger på Wikidata

Francisco «Pagaza» Pagazaurtundúa González-Murrieta (født 30. oktober 1895 i Santurtzi, død 18. november 1958) var en spansk fotballspiller som deltok i de olympiske leker 1920 i Antwerpen.

Pagazaurtundúa var med på det spanske fotballaget som kom på andreplass i den olympiske fotballturneringen under OL 1920 i Antwerpen. Det var fjorten lag som deltok i fotballturneringen som ble avviklet i perioden 28. august til 5. september 1920. Belgia og Tsjekkoslovakia møttes i finalen på olympiastadion i Antwerpen. Belgia ledet kampen med 2-0 i slutten på første omgang da spillerne fra Tsjekkoslovakia forlot banen i protest mot dommeren. Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Belgia ble olympiske mestere i fotball.

Spania som hadde tapt kvartfinalen til Belgia fikk en ny mulighet å spille om sølvmedaljene etter at Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Frankrike som tapte semifinalen mot Nederland hadde reist hjem. Spania vant over Sverige med 2-1 og over Italia med 2-0 og var dermed kvalifisert til å møte Nederland i en kamp om sølvmedaljene. Spania vant sølvfinalen over Nederland med 3-1 som ble spilt på olympiastadion i Antwerpen 5. september 1920.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ BDFutbol, BDFutbol player ID 10669, besøkt 25. april 2022[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]